Συνταγή για Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια χωρίς ζάχαρη. Πασχαλινά τσουρέκια κορδωνάτα με 4 και 6 κορδόνια, αφράτα και με ίνες, με μέλι.
- αλεύρι για τσουρέκια 470-490 γραμμάρια
- νερό 60 ml
- μαγιά 18 γραμμάρια φρέσκια
- αυγα 3 μεγάλα
- αλατι 8 γραμμάρια
- μελι 85 γραμμάρια
- σπορέλαιο 60 ml
- μαχλέπι 1 πακέτο
- βανίλια 1
Υλικά
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε τα πιο όμορφα, εντυπωσιακά, αφράτα και με ίνες τσουρέκια που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια που είναι σίγουρα εντυπωσιακά. Δεν είναι όμως από αυτά τα τσουρέκια που κλέβουν την παράσταση στην εμφάνιση και υστερούν από γεύση.
Δείτε ακόμη Πως να φτιάξεις σχέδια στο τσουρέκι σου και άλλα μυστικά!
Είναι πεντανόστιμα, αφράτα με μέλι αντί για ζάχαρη και ίνες. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν ενώ, επειδή δεν είναι τόσο γλυκά όσο τα ελληνικά παραδοσιακά τσουρέκια θα αγαπηθούν πολύ και από εκείνους, που δεν τους αρέσουν πολύ τα γλυκά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια:
Εκτέλεση για τα Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια
Αρχικά ανακατεύουμε το νερό και την φρέσκια μαγιά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για τσουρέκια. Αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε μία άλλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε το σπορέλαιο, το μαχλέπι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Το ζύμωμα θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Τα πλάθουμε με 4 και 6 κορδόνια ή με όποιον τρόπο μας είναι πιο εύκολος.
Συγκεκριμένα για να τα πλάσουμε με αυτόν τον τρόπο Ενώνουμε όλα τα κορδόνια. Μετράμε από αριστερά προς δεξιά. Σηκώνουμε 4 κορδόνια προς τα πάνω. Το έκτο κορδόνι το γυρίζουμε τα αριστερά. Το πρώτο το βάζουμε στην μέση. Το έκτο κορδόνι στην μέση και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
Δείτε ακόμα Τα τσουρέκια της Σαρακοστής
Αφού τα πλέξουμε, τα αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το αυγό και το γάλα σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τα τσουρέκια μας. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 6 γραμμάρια ξερή μαγιά. Αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε 70 γραμμάρια ζάχαρη. Δεν γίνονται πολύ γλυκά. Μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω μέλι ή ζάχαρη. Βγαίνουν περίπου 2 τσουρέκια. Άμα θέλουμε τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Με ένα κλικ εδώ δείτε το βίντεο για να κάνετε το σχέδιο που τα δείχνει βήμα βήμα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr