Τσουρέκια με κεφίρ από το Live Kitchen! Είναι υπέροχα τσουρεκάκια, τόσο αφράτα και μαλακά που λιώνουν στο στόμα και θυμίζουν βαμβάκι. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και το κεφίρ πραγματικά απογειώνει την γεύση τους.
Δείτε ακόμα Αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με σταφίδες για σχολικό κολατσιό
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ξέρει πως να φτιάχνει συνταγές που να απευθύνονται σε όλους και όλες. Έτσι έχουμε μία πανεύκολη συνταγή για τσουρέκια με κεφίρ με οικονομικά υλικά που μπορούν να την φτιάξουν ακόμη και οι αρχάριοι στην κουζίνα και φυσικά υπέροχα σε γεύση! Αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλύτερα τσουρέκια με κεφίρ :
ingredients
250 g lukewarm water
1 tbsp sugar
50 g fresh yeast
————————————
1 kg bread flour
100 g melted butter
2 medium eggs
250 g kefir
1 tsp baking soda
1 tsp mahlab
1/2 tsp cardamom
1/2 tsp salt
2 vanilla
200 g sugar
2 g mastic
50 g vegetable oil
————————————-
1 egg
1 tbsp milk
sesame
————————————-
19 pieces
GERMAN
250 g lauwarmes Wasser
1 EL Zucker
50 g frische Hefe
————————————
1 kg Brotmehl
100 g geschmolzene Butter
2 mittelgroße Eier
250 g Kefir
1 TL Backpulver
1 TL Mahlab
1/2 TL Kardamom
1/2 TL Salz
2 Vanille
200 g Zucker
2 g Mastix
50 g Pflanzenöl
————————————-
1 Ei
1 EL Milch
Sesam
————————————-
19 Stück
Εκτέλεση για τα τσουρέκια με κεφίρ
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα πολύ καλά την νωπή μαγιά. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφού το ανακατέψουμε το αφήνουμε στην άκρη. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα , το μαχλέπι , το κακουλέ , τις βανιλίνες και την ζάχαρη και το χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι για τσουρέκι και το ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα μεσαία αυγά , το λιωμένο βούτυρο ( Να ναι σε θερμοκρασία δωματίου ),το κεφίρ , την μαγειρική σόδα ,το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Η ζύμη θα κολλάει στην αρχή και μόλις θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο σταδιακά.
Μόλις βάλουμε όλο το ηλιέλαιο η ζύμη δεν θα κολλάει τόσο. Αφού κάνουμε τον φούρνο στόφα την βάζουμε μέσα σκεπασμένη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.
Μόλις γίνει διπλάσια την δουλεύουμε πάνω στον πάγκο για λίγο και έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αρχίζουμε ένα ένα να τα Δίνουμε σχήμα. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμα 1/2 ώρα.
Αλείφουμε με ένα μείγμα από αυγό και 1 κτσ γάλα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και έπειτα είναι έτοιμα να τα ψήσουμε.
Τα τσουρέκια με κεφίρ με τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 – 15 λεπτά στους 180 c και έπειτα τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά στους 180 c.
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Τα τσουρέκια με κεφίρ είναι τόσο νόστιμα και αφράτα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!! Καλή σας επιτυχία!!!
Αν σας άρεσε η συνταγή για τα τσουρεκάκια, μην ξεχάσετε να κάνετε like
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα