Τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια, αφράτα, μοσχοβολιστά, με ίνες. Αυτά τα παραδοσιακά τσουρέκια θα τα λατρέψετε το Πάσχα 2023 και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας Πάσχα!
- μαγιά 70 γραμμάρια φρέσκια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 100 γραμμάρια χλιαρό
- αλεύρι για τσουρέκια 100 γραμμάρια
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 1.100 γραμμάρια
- ζαχαρη 350 γραμμάρια
- μαχλέπι 1 πακέτο
- βανίλια 1
- Γάλα φρέσκο 240 γραμμάρια χλιαρό
- αυγα 3
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια λιωμένο
Για τα τσουρέκια
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Το Πάσχα βρίσκεται πολύ κοντά και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα Πασχαλινά μας τσουρέκια και τα Πασχαλινά μας κουλουράκια. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία παραδοσιακή συνταγή για 100% πετυχημένη τσουρέκια, αρωματικά και αφράτα με 6 κορδόνια.
Δείτε ακόμα Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο
Είναι τα πιο αφράτα τσουρέκια και επειδή θέλουμε να σας βοηθήσουμε, εκτός από την αναλυτική γραπτή συνταγή, για κλασικά τσουρέκια, στο τέλος της συνταγής θα μοιραστούμε μαζί σας και ένα βίντεο που σας δείχνουμε αναλυτικά πως μπορείτε να φτιάξετε τσουρέκια και με 6 κορδόνια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια
Εκτέλεση για τα τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρέσκια μαγιά, την 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το χλιαρό νερό και τα 100 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Στην συνέχεια ανακατεύουμε για 1 λεπτό στο μίξερ τα 350 γραμμάρια ζάχαρης, με τα αυγά, το χλιαρό φρέσκο γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια, το μαχλέπι, τα 1.100 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια, το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώνουμε στην κουζινομηχανή σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά ή στο χέρι μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε εκεί την ζύμη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί για περίπου 2 ώρες.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια, των 300 γραμμαρίων το καθένα. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε μπαστούνι και παίρνουμε 2 μπαστούνια και τα πλέκουμε σε πλεξούδα. Βάζουμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 45 λεπτά και στην συνέχεια τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό με το φρέσκο γάλα. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά ή στους 165 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Tips για τα τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 23 γραμμάρια ξερή μαγιά. Μπορούμε να βάλουμε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το φιλέ αμυγδάλου είναι προαιρετικό. Αλεύρι από αλεύρι διαφέρει: ίσως χρειαστεί να βάλουμε λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Litsa Mouta
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή