Συνταγή για τσουρεκοκούλουρα Πασχαλινά Αφράτα και μυρωδάτα. Τα τέλεια πασχαλινά κουλουράκια με γεύση τσουρεκιού. Σου αρέσουν τα τσουρέκια αλλά σου αρέσουν και τα κουλουράκια. Το όνειρό σου, θα ήταν να βρεθεί μία συνταγή που να τα συνδυάζει και τα δύο. Εντάξει σε αυτό το σημείο υπερβάλλουμε λίγο, όμως σίγουρα θα θες να δοκιμάσεις αυτά τα αφράτα τσουρεκοκουλουρά.
- Γιαούρτι στραγγιστό 3 στραγγιστά κεσεδάκια
- αυγα 3
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ζαχαρη 1 1/2 ποτήρι
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ.
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό (και λίγο παραπάνω) κοσκινισμένο
- Κακουλέ Λίγο
- μαχλέπι λίγο
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
- ξηροί καρποί Κατά βούληση ανάλατοι
Για το πασπάλισμα
Με αλεύρι για τσουρέκια, τόσο αφράτα και μαλακά που σε μπερδεύουν. Η γεύση τους; Αξεπέραστη. Πρόκειται σίγουρα για την καλύτερη πασχαλινή συνταγή για κουλουράκια που θα δεις να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Δείτε ακόμα Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια με όλα τα μυστικά
Τσουρεκοκούλουρα λοιπόν για εκείνους που θέλουν φέτος το Πάσχα να τα φάνε όλα…ταυτοχρόνως. Πρόκειται για μία πασχαλινή συνταγή που αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία. Αυτά τα τσουρεκουλουράκια θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει Πάσχα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα γιαούρτια μαζί με τα αυγά, την ζάχαρη, το λάδι και χτυπάμε τα υλικά μας καλά με ένα σύρμα. Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για τσουρέκια, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μαχλέπι και το κακουλέ.
Ζυμώνουμε ελαφρώς το μείγμα μας. Θέλουμε μία ζύμη μαλακή και κολλώδης. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχέδιο και στο μέγεθος που μας αρέσουν και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και με ανάλατους ξηρούς καρπούς. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 15 με 20 λεπτά. Τα διατηρούμε σε ένα μπολ με καπάκι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Nicki Kir
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr