Τσουρεκομάφινς με μερέντα .Σήμερα θα δοκιμάσουμε Τσουρεκομάφινς με μερέντα . Είναι όσο κολασμένα και πεντανόστιμα τα φαντάζεστε αφού τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως δεν καταφέραμε να μείνουμε μόνο σε ένα muffin την ημέρα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml ζεστό
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- ζαχαρη 90 γραμμάρια
- βουτυρο 90 γραμμάρια λιωμένο
- αυγα 2
- βανίλια 1
- Κακουλέ Κατά βούληση
- μαχλέπι Κατά βούληση
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- nutella 200 γραμμάρια
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο Λίγο
Για το άλειμμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Επιπλέον
Αν λοιπόν κάνετε διατροφή, καιρός να την σταματήσετε γιατί αυτά τα αφράτα Τσουρεκομάφινς με μερέντα, με κακουλέ, μαχλέπι, βανίλια, βούτυρο και γεμισμένα με νουτέλα θα γεμίσουν το σπίτι σας με μυρωδιές και θα σας ξετρελάνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τσουρεκομάφινς με μερέντα:
Εκτέλεση για τα Τσουρεκομάφινς με μερέντα
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ξερή μαγιά με το ζεστό γάλα και 1 κουταλιά της σούπας από την ζάχαρη. Στο ίδιο μείγμα επίσης βάζουμε και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 15 λεπτά.
Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά και φουσκώσει βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο σε ένα ξεχωριστό μπολ και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει να πάρει θερμοκρασία δωματίου, την βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε το μείγμα μας σε μία αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και το πλάθουμε σε μία μπάλα. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει η ζύμη αλευρώνουμε τον πάγκο μας και την τοποθετούμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο.
Δείτε ακόμα Φρυγανιές από τσουρέκι που περίσσεψε
Με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο τεντωμένο σε πάχος 0,5 εκατοστών. Την μία πλευρά του κάθε φύλλου την χαράζουμε με ένα μαχαίρι και στην άλλη πλευρά βάζουμε λίγη νουτέλα.
Διπλώνουμε το φύλλο μας σε σαλιγκάρι και στην συνέχεια το ενώνουμε σε κύκλο και το τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα για maffins. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου μισή ώρα. Χτυπάμε τον κρόκο μαζί με το γάλα για το άλειμμα και αλείφουμε με ένα πινέλο τα muffins μας.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ίσως και παραπάνω ανάλογα και τον φούρνο μας. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από την φόρμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Τσουρεκομάφινς με μερέντα
Αν δεν έχουμε θηκούλες μπορούμε να τα βάλουμε σε θήκες για muffins ή ταψάκι για muffins. Αντί για 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 50 γραμμάρια καλαμποκάλευρο.
Το μαχλέπι και το κακουλέ είναι προαιρετικά. Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορούμε αντί για ξερή μαγιά να βάλουμε 25 γραμμάρια νωπή μαγιά.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr