Συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα. Η πιο απλή συνταγή για αφράτα πεντανοστιμά τσουρέκια, που μένουν φρέσκα για δέκα μέρες
Αν φτιάξετε τη συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρουχο γάλα, θα δείτε πως ακόμα κι μετά από μία εβδομάδα παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Κάντε την και θα με θυμηθείτε!
Εκτέλεση για τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα
(μετράμε με το κουτί απ’το ζαχαρούχο )
Για να φτιάξουμε τη συνταγή για τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα, Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας το γάλα,τη ζάχαρη,τη βανίλια και τα αυγά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο δυο ή στο τρία και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
Ζυμώνω και αφήνω το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτα.
Λίγα μυστικά για τα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα
Και κάποια tips από τη φίλη μας Kiriaki Glyka
Το κουτί είναι 300ml (θα σας βοηθήσει αν έχετε κούπα μεζούρα)
Πολύ προσοχή όταν τα ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πιάσει και να καεί το Ζαχαρούχο
Ίσως είναι καλύτερα 3 με 3,5 κουτιά ζάχαρη
Εγώ έβαλα 2 πακετακια βούτυρο + 100ml καλαμποκελαιο
Θέλει πολύ μεγάλη λεκάνη
Η ζύμη για τσουρέκια με ζαχαρούχο κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε αλεύρι όσο να μην κολλάει ..βουτάμε τα χέρια μας σε λαδάκι και συνεχίζουμε το ζύμωμα
Μην κάνετε τον κόπο να το βάλετε στο μίξερ δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσει
Δείτε ακόμη Τα πασχαλινά τσουρέκια της Βέφας Αλεξιάδου!
Όπως είδατε εγώ την έβαλα ψυγείο για πιο αργό φούσκωμα για να αναπτυχθεί καλύτερα η μαγιά και να γίνουν πιο αφράτα και νόστιμα.Οι παλιές νοικοκυρές τα άφηναν όλη νύχτα να φουσκώσουν
Μου βγήκαν 12 τσουρέκια των 450 γρ(160 γρ.το κάθε κορδόνι επί τρία για την πλεξούδα)και 2 μικρά στρογγυλά
Όταν τα πλάσουμε αφήνουμε να φουσκώσουν κάνα 20 λεπτό μετά τα αλείφουμε αυγό και το βάζουμε να ψηθεί
εγώ έβαλα στον πάτο του φούρνου ένα μικρό ταψακι με νερό για να έχει υγρασία και να γίνουν αφράτα
Δείτε και εδώ υπέροχες συνταγές για τσουρέκια
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή