Συνταγή για τα κλασικά τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου. Αυτά με το αλουμινόχαρτο. Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή με βίντεο
- κρεμα γαλακτος 200γρ 35& λιπαρά
- σοκολάτα 100γρ γάλακτος
- κουβερτουρα 100γρ
- κουβερτουρα 125 γάλακτος
Για την γέμιση (σοκολάτα)
- κρεμα γαλακτος 700γρ 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 70γρ
- βανίλια 2
Για την σαντιγί
- σαβαγιάρ 48 μπισκότα
Υπόλοιπα υλικά
- σοκολάτα 1 κιλό περίπου
Για την επικάλυψη
- αυγα 6
- ζαχαρη 100γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 120γρ
- κακαο 30γρ
- σπορέλαιο 20γρ
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ ½ κ.γ
Για το παντεσπάνι
Αν έχετε πεθυμήσει πολύ ένα παστάκι σας βρήκαμε μία συνταγή για τυλιχτά παστάκια ακριβώς σαν του ζαχαροπλαστείου με το αλουμινόχαρτο . Είναι απλά υπέροχα και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αυτά του ζαχαροπλαστείου. Σας δίνουμε δύο συνταγές. Η μια είναι για τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου με βάση σαβαγιάρ (η πιο εύκολη εκδοχή) και ή δεύτερή είναι για κλασικά τυλιχτά παστάκια με παντεσπάνι.
Δείτε παρακάτω Συνταγή για κλασική πάστα σεράνο
Το καλύτερο από όλα; Εκτός από πολύ νόστιμα είναι και πολύ εύκολα στην εκτέλεση. Μπορείτε να τα φτιάξετε για εσάς και την οικογένειά σας, τώρα που στην καραντίνα απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το ζεστό νερό για να γίνει πιο γρήγορα και μερικές σταγόνες λεμόνι. Το βάζουμε να ξεκινήσει να βράζει. Σε τρία λεπτά που θα ξεκινήσει ο βρασμός και να λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε αν θέλουμε το κονιάκ. Το κονιάκ το ρίχνουμε αφού έχουμε αφαιρέσει την κατσαρόλα από το μάτι και ανακατεύουμε.
Για την γέμιση σοκολάτας
Αρχικά βάζουμε για λίγο την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά στα μικροκύματα. Όσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ξεκινάμε με ένα μαχαίρι να ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες. Αφού ψιλοκόψουμε τις σοκολάτες τις βάζουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα και να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Αφού διαλυθεί η σοκολάτα βάζουμε την γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε την προετοιμασία της σαντιγί που θα ρίξουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και χτυπάμε το μείγμα μας σε σαντιγί. Αφού κάνουμε μία δεμένη σαντιγί την μεταφέρουμε από τον κάδο του μίξερ σε άλλο μπολ. Βάζουμε λίγη από την σαντιγί μας σε ένα κορνέ και την διατηρούμε στο ψυγείο γιατί θα την χρειαστούμε αργότερα για το γαρνίρισμα.
Στην υπόλοιπη σαντιγί μας, προσθέτουμε λίγη από την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις για να μην μας κάτσει η σαντιγί, με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε στην συνέχεια λίγη λίγη την σοκολάτα και ανακατεύουμε παράλληλα μέχρι να τελειώσει η σοκολάτα από το μπολ και να έχουμε μία σοκολατένια σαντιγί. Βάζουμε την σαντιγί μας στο ψυγείο για να κρυώσει.
Πως θα στήσουμε τα τυλιχτά παστάκια με σαβαγιάρ
Παίρνουμε ένα τσέρκι 25×35 και βάζουμε τα πρώτα 24 σαβαγιάρ με την σειρά στο πάτο του ταψιού, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο σιρόπι. Στην συνέχεια με την βοήθεια μίας σπάτουλας, παίρνουμε λίγη από την σαντιγί μας και την απλώνουμε με προσοχή πάνω από τα πρώτα σαβαγιάρ.
Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω από την σαντιγί τα υπόλοιπα 24 σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε κι αυτά στο σιρόπι. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για 3-4 ώρες για να κρυώσει.
Μετά από 3-4 ώρες βγάζουμε το γλυκό από το τσέρκι και το κόβουμε σε μερίδες. Αφού κόψουμε τα παστάκια μας σε μερίδες, τα βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-7 ώρες. Θέλουμε να παγώσει πολύ καλά η γέμιση έτσι ώστε όταν πέσει η επικάλυψη από πάνω να μην αρχίσει να λιώνει.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αν δεν μας αρέσουν τα σαβαγιάρ μπορούμε να κάνουμε τα παστάκια μας με παντεσπάνι. Βάζουμε λοιπόν τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας. Όταν είμαστε έτοιμοι, ρίχνουμε τα στερεά μας υλικά κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία σπάτουλα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε το παντεσπάνι μας σε ένα ταψί 25×35 στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα τρυπώντας το παντεσπάνι. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για την επικάλυψη και στήσιμο για τα τυλιχτά παστάκια με παντεσπάνι
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα μας και την βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο. Διατηρούμε την λιωμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ένα το παστάκι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε όλο το παστάκι με την λιωμένη σοκολάτα.
Μεταφέρουμε το παστάκι σε μία λαδόκολλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα παστάκια μας. Στην συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα μερικά αλουμινόχαρτα. Τα βάζουμε διαγώνια πάνω στο αλουμινόχαρτο, σηκώνουμε τα πλαϊνά του αλουμινόχαρτου και είναι έτοιμα για να τα προσφέρουμε.
Γαρνίρουμε με την σαντιγί που φυλάξαμε κι αν θέλουμε βάζουμε κι ένα κερασάκι στο κάθε παστάκι. Τα τυλιχτά παστάκια μας είναι έτοιμα και είναι ίδια με τα κλασικά τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου. Μη σας πω και καλύτερα
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου είναι του φίλου μας George Zolis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr