Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα
2 κ.γλ.μαγιά ξερή
1 αυγό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι σπανάκι ζεματισμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα (ότι τυρί έχουμε)
2-3 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
6-8 ελιές ψιλοκομμένες
1-2 κουταλιές τριμμένη βρώμη ή τραχανά ή σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένα άνηθο, μαιδανό και δυόσμο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγους ηλιόσπορους
1 κρόκο για επάλυψη
ηλιόσπορο για πασπάλισμα
Δείτε ακόμα:Πουγκάκια πίτσας ετοιμα σε 10 λεπτά!
Εκτέλεση:
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη ένα μεγάλο φύλλο.
Απλώνουμε το βούτυρο.
Τυλίγουμε το βουτυρωμένο φύλλο σε ρολό, το στρίβουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε λίγο με το μπλάστρι
Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση κλίνουμε το ζυμάρι σε πουγκάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Κάνουμε και 2 σριφτάρια αν βαριόμαστε και όλα καλά!!!!!
Περνάμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά.
Δείτε ακόμα: ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ! Τελεια ιδεα για παιδικο μπουφε
Πηγή: zzcook