Αφράτα σπιτικά αλμυρά κρουασαν με φέτα για την Τυρινή εβδομάδα καθώς και για σχολικό κολατσιό και το ταπεράκι του ολοήμερου με λίγα και οικονομικά υλικά
από τη φίλη μας Λένα Αντωνίου.
- σπορέλαιο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- μαγιά Όσο ένα μεγάλο καρύδι νωπή
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- αυγα 3
Υλικά
- φέτα 500 γραμμάρια
Για τη γέμιση
Αφράτα κρουασάν με φέτα για το σχολείο
Αλμυρά κρουασανάκια με φέτα και σπιτική ζύμη για να τιμήσουμε την Τυρινή Εβδομάδα που ξεκίνησε αλλά και για να μην μας απασχολεί κάθε μέρα, το τί θα δώσουμε για κολατσιό στο σχολείο. Είναι πανεύκολα, οικονομικά και σκέτος αφρός!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν με φέτα:
Εκτέλεση για τα αλμυρά κρουασάν με φέτα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χλιαρό φρέσκο γάλα και την νωπή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Τότε, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για 1 τέταρτο.
Τυρινή εβδομάδα: Αφράτα τυροπιτάκια
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο και κόβουμε το κάθε φύλλο σαν πίτσα, δημιουργώντας 12 τρίγωνα. Γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με λίγη θρυμματισμένη φέτα και ρολάρουμε σε κρουασανάκι. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips για τα αλμυρά κρουασάν με φέτα
Βγαίνουν 45 κρουασανάκια περίπου.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr