Συνταγή για αφράτο τιραμισού με καφέ φίλτρου και μερικά ακόμη απλά υλικά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, για την Τυρινή Εβδομάδα και όχι μόνο. Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά και έχει πιο πλούσια γεύση από του ζαχαροπλαστείου.
- κρεμα γαλακτος 500 ml
- βανίλια 2
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- μασκαρπονε 500 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 350 ml καυτό
- καφές 2 κουταλιές της σούπας φίλτρου
- σαβαγιάρ 2 πακέτα
Υλικά
Η καλύτερη συνταγή για τιραμισού
Θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό την Τυρινή Εβδομάδα και θέλετε ιδέα; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το αφράτο και πεντανόστιμο τιραμισού που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα απολαύσετε κάθε μπουκιά. Είναι εύκολο και οικονομικό και το φτιάχνεις μέσα σε 10 λεπτά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τιραμισού για τη Τυρινή Εβδομάδα:
Εκτέλεση για το εύκολο τιραμισού για τη Τυρινή Εβδομάδα
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε τις βανιλίνες, το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το καυτό γάλα, τον καφέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά (βίντεο)
Βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκατοστών. Με μια σπάτουλα απλώνουμε μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε, βουτάμε στο μείγμα του καφέ τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά ένα βράδυ) και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr