Συνταγή για αφράτη και πανεύκολη μπομπότα με καλαμποκάλευρο και φέτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για την Τυρινή Εβδομάδα ή το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο.
- καλαμποκάλευρο 150 ml (1 κούπα)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια (1 κούπα)
- Γάλα φρέσκο 250 ml (1 κούπα)
- ελαιολαδο 120 ml (12 κουταλιές της σούπας)
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια (3/4 της κούπας)
- αυγα 3 μέτρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια)
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
Για τη φέτα
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- καλαμποκάλευρο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- φέτα Κατά βούληση θρυμματισμένη
Για το πασπάλισμα από πάνω
Το ψωμί της κατοχής: Παραδοσιακό καλαμποκόψωμο ή μπόμποτα ανεβατή στη γάστρα
Η μπομπότα είναι το ψωμί της κατοχής, όπου το έφτιαχναν με πολύ λίγα υλικά για να χορτάσουν την πείνα τους. Σήμερα θα φτιάξουμε μία πανεύκολη και οικονομική μπομπότα με φέτα για να τιμήσουμε την Τυρινή Εβδομάδα που ξεκινά, με την αυθεντική συνταγή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπομπότα για τη Τυρινή Eβδομάδα:
INGREDIENTS
150 g maize flour (1 cup)
150 g plain flour (1 cup)
250 g milk (1 cup)
120 g olive oil (12 tbsp)
300 g Greek feta cheese
1 tbsp plain flour
200 g strained yogurt (3/4 cup)
3 medium eggs
1 tsp salt
1 tsp baking powder
——————————-
olive oil
maize flour
——————————-
Greek feta cheese
—————————-
25 x35 cm
GERMAN
ZUTATEN
150 g Maismehl (1 Tasse)
150 g Mehl (1 Tasse)
250 g Milch (1 Tasse)
120 g Olivenöl (12 EL)
300 g griechischer Feta-Käse
1 EL Mehl
200 g passierter Joghurt (3/4 Tasse)
3 mittelgroße Eier
1 TL Salz
1 TL Backpulver
—————–
Olivenöl
Maismehl
—————–
Griechischer Feta-Käse
————–
25 x 35 cm
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
40′-50′ Χρόνος Ψησίματος
12 Μερίδες
Εκτέλεση για την Μπομπότα με τυρί
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το γάλα , το μπέικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά , το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Στο τριμμένο τυρί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Ενσωματώνουμε προσεκτικά την μαρέγκα μέσα στο μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του. Σε ένα ταψί 25χ35 αλευρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αλμυρή μπομπότα για κολατσιό στο σχολείο
Η πιο νόστιμη εύκολη και αφράτη μπομπότα με τυρί είναι έτοιμη να την απολαύσετε!! Φτιάξτε την και όλοι θα ξετρελαθούν με το αποτέλεσμα!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr