Συνταγή για τη πιο τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα, μιξ τυριών, κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα από τον Γιώργο Ζώλη για τη Τυρινή Εβδομάδα
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- φέτα 400-500 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τυρινή εβδομάδα: Αλμυρά κρουασάν με φέτα
Η Τυρινή Εβδομάδα ξεκίνησε και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία τυρόπιτα, που σας “μιλάει” ακόμη και μέσα από τις φωτογραφίες. Ζουμερή τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, φέτα και μιξ τυριών, χωρίς αυγά και με το πιο τραγανό φύλλο κρούστας, από τον Γιώργο Ζώλη. Μη ζηλεύετε! Φτιάξτε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας για τη Τυρινή Εβδομάδα:
Εκτέλεση για τη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας για τη Τυρινή Εβδομάδα
Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα. Έπειτα χοντροτρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα στο μείγμα με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε ένα πυρέξ 25×35 και το βουτυρώνουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Δημιουργούμε μία φωλιά βάζοντας στο πυρέξ το μισό πακέτο από τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Έπειτα απλώνουμε την γέμιση πάνω στα φύλλα του πυρέξ και τη στρώνουμε καλά. Από πάνω απλώνουμε το μιξ τυριών. Κλείνουμε τη τυρόπιτα με τα φύλλα που εξέχουν από το πυρέξ αλλά κάθε φορά βουτυρώνουμε.
Τυρινή Εβδομάδα: Μπομπότα με τυρί
Αφού κλείσουμε τη τυρόπιτα θα βάλουμε ένα φύλλο κρούστας από πάνω και θα πιέσουμε για να πάει παντού η γέμιση. Θα βάλουμε ακόμη 2-3 φύλλα από πάνω, βουτυρώνοντας πάντα ενδιάμεσα. Τα υπόλοιπα φύλλα που περίσσεψαν θα τα κάνουμε φυσαρμόνικα και θα τα βάλουμε από πάνω.
Από πάνω προσθέτουμε το μισό από το βούτυρο που μας έχει περισσέψει για να βουτυρώσουμε τη πίτα. Βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε σε μερίδες επιφανειακά και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, χαμηλά στο φούρνο, για 60-70 λεπτά.
Tips για τη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας για τη Τυρινή Εβδομάδα
Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιωμένη μαργαρίνη ή σπορέλαιο. Το πιπέρι είναι προαιρετικό. Αντί για πυρέξ μπορούμε να την φτιάξουμε και σε ταψί.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15