Τυρογουρουνάκια που έκανα για την αποκριατική γιορτή του σχολείου μας.
Μου βγήκαν 26 τυρογουρουνάκια !!!
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φαρίνα 500 γρ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κόκκινο),
1 αυγό
1 γιαούρτι αγελαδινό παραδοσιακό με πέτσα(250 gr.),
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
1 φλυτζανάκι του καφέ μικρό σπορέλαιο.
Επίσης θα χρειαστεί ένα ολόκληρο αυγό για το άλειμμα.
Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα, 100 γρ. Ανθότυρο, δυο αυγά ελαφρά χτυπημένα και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά. Μην βάλλεται περισσότερο αλεύρι είναι ακριβώς η συνταγή.
Μισή ώρα ξεκούραση στο ψυγείο σε ταπερ κλειστό.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις μισή ώρα ανάλογα το μέγεθος μπορεί και λιγότερο.
Αν θέλετε μπορείτε για ματάκια να βάλλεται ελιά.Καλή επιτυχία!!!
Χριστίνα Χαραλαμπίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε