Τυρογουρουνάκια που έκανα για την αποκριατική γιορτή του σχολείου μας.
Μου βγήκαν 26 τυρογουρουνάκια !!!
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φαρίνα 500 γρ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κόκκινο),
1 αυγό
1 γιαούρτι αγελαδινό παραδοσιακό με πέτσα(250 gr.),
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
1 φλυτζανάκι του καφέ μικρό σπορέλαιο.
Επίσης θα χρειαστεί ένα ολόκληρο αυγό για το άλειμμα.
Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα, 100 γρ. Ανθότυρο, δυο αυγά ελαφρά χτυπημένα και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά. Μην βάλλεται περισσότερο αλεύρι είναι ακριβώς η συνταγή.
Μισή ώρα ξεκούραση στο ψυγείο σε ταπερ κλειστό.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις μισή ώρα ανάλογα το μέγεθος μπορεί και λιγότερο.
Αν θέλετε μπορείτε για ματάκια να βάλλεται ελιά.Καλή επιτυχία!!!
Χριστίνα Χαραλαμπίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή