Συνταγή για τυροκριτσίνια με παρμεζάνα και καρότο για το σχολικό κολατσιό ή για το σνακ των μεγάλων. Τραγανά, εύκολα και με πλούσια γεύση σαν τα κριτσίνια που αγοράζουμε από τους φούρνους.
- καρότο 4-5 αλεσμένα
- κρασι 100 ml λευκό
- ελαιολαδο 100 ml
- ηλιέλαιο 100 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού και λίγο παραπάνω
- πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γραμμάρια
- καλαμποκάλευρο 280 γραμμάρια
- αυγα 1
- παρμεζανα 1 χούφτα τριμμένη
Υλικά
Κριτσίνια για κατάψυξη για το ταπεράκι του σχολείου
Τα κριτσίνια είναι από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων. Ακόμη και τα κλασικά με το σουσάμι έχουν τόσο πλούσια γεύση που αν ξεκινάς να τρως δεν σταματάς. Πόσο μάλλον όταν μπλέκονται πολλές γεύσεις και συνδυασμοί. Σήμερα θα δοκιμάσουμε τυροκριτσίνια με παρμεζάνα και καρότο που τα παιδιά θα τα ζητούν συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροκριτσίνια καρότου με παρμεζάνα:
Εκτέλεση για τα τυροκριτσίνια καρότου με παρμεζάνα
Αρχικά αλέθουμε τα καρότα στο μούλτι. Σε μία λεκάνη τα ανακατεύουμε με το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το αλάτι, την γλυκιά πάπρικα. Βάζουμε και την τριμμένη παρμεζάνα, που την τρίψαμε στο χοντρό του τρίφτη.
Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε και το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Έπειτα πλάθουμε σε κριτσίνια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160-170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tips για τα τυροκριτσίνια καρότου με παρμεζάνα
Τα υλικά αντιστοιχούν σε μονή δόση. Αν θέλετε να κάνετε διπλή, τα κάνετε όλα διπλά εκτός από τα καρότα και το αυγό. Αυτά μένουν ίδια σε ποσότητα. Αντί για λευκό κρασί μπορούμε να βάλουμε νερό. Το αυγό είναι προαιρετικό. Αντί για γλυκιά πάπρικα μπορούμε να βάλουμε πιπέρι ή και τα δύο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr