Το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας! Τυρομπουκίτσες με βούτυρο και σκόρδο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!
Υλικά για τη ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
100 ml γάλα φρέσκο
200 gr. Γιαούρτι
2 κ.γ.μπέικιν
2 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
80 ml σπορέλαιο
Δείτε ακόμα: Αφράτες τυρομπουκιές, δε σταματάς αν αρχίσεις….
Γέμιση
Κυβάκια φέτας μαλακής
Βούτυρο σκόρδου
50 gr.βούτυρο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σκόρδο λιωμένο ( περίπου 2 σκελίδες}
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά ,το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι , το μπεικιν, τη μαγιά, το αλάτι και φτιάχνουμε μία απαλή και μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Δείτε ακόμα :Λουλουδένια τυρομπουρεκάκια από τη Sofia Kara
Φτιάχνουμε το βουτυρόσκορδο. Λιώνουμε το βούτυρο , ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αλοίφουμε ένα ταψάκι με το μείγμα βουτύρου σκόρδου.
Παίρνουμε ζύμη περίπου όσο ένα καρύδι την ανοίγουμε , βάζουμε ένα κομματάκι φέτας , κλείνουμε και τοποθετούμε στο ταψάκι.
Αφού γεμίσουμε το ταψάκι αλοίφουμε με το βουτυρόσκορδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά .Μόλις βγάλουμε τις τυρομπουκίτσες από το φούρνο τις αλείφουμε πάλι με το μείγμα βουτύρου σκόρδου.
Δείτε ακόμα: Πανευκολες τραγανες τυρομπουκιες με πεντε υλικα
photos credit: pinterest
Πηγή: xrysessyntages