Τυρόπιτα φουσκωτή με σφολιάτα! Τυρόπιτα φουσκωτή με σφολιάτα θα φτιάξουμε σήμερα και η γεύση της θα σας ξετρελάνει. Μία πεντανόστιμη τυρόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και γίνεται σχετικα γρηγορα με τα πιο αγνά και απλά υλικά. Μπορείς να την απολαύσεις εσύ και η οικογένειά σου.
- φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο
Υλικά
- Σιμιγδάλι χοντρό Μία κούπα του νεσκαφέ
- Γάλα φρέσκο Μία κούπα του νεσκαφέ
- αυγα 5
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Γιαούρτι στραγγιστό 1
- κεφαλογραβιέρα 150 γραμμάρια
- φέτα 150 γραμμάρια
- γκούντα 150 γραμμάρια
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- κρόκους αυγού 2
- γάλα εβαπορέ 4 κουταλιές
- σουσαμι κατά βούληση
- βούτυρο γάλακτος
Για την Γέμιση
Δείτε επίσης : Συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι
Μπορείς με αυτήν την τυρόπιτα , να εμπλουτίσεις τον γιορτινό σου μπουφέ όταν με το καλό βγούμε από την καραντίνα ή να την απολαύσεις σαν κολατσιό στην δουλειά. Είναι πραγματικά μία τυρόπιτα που αξίζει να την δοκιμάσεις . Δειτε τι θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
Για την γέμιση για την τυρόπιτα φουσκωτή με σφολιάτα
Μία κούπα του νεσκαφέ σιμιγδάλι χοντρό
Μία κούπα του νεσκαφέ γάλα φρέσκο
5 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι στραγγιστό ένα κεσεδάκι,200 γραμμάρια
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια γκούντα
Αλάτι,ανάλογα την φέτα
Πιπέρι,εμένα τους αρέσει μπόλικο
2 κρόκους αυγού
4 κουταλιές εβαπορέ για να αλείψουμε από πάνω
σουσάμι (προαιρετικά)
Βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση για τυρόπιτα φουσκωτή με σφολιάτα
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά τα τριμμένα. Την φέτα την κάνουμε κομματάκια με το χέρι όχι πάρα πολύ μικρά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το φακελάκι μπέικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα τυριά και ανακατεύουμε να γίνει ένα όμορφο και ομοιογενές μίγμα.
Στην συνέχεια, αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα. Έπειτα, βάζουμε την γέμιση, δηλαδή το μίγμα μας. Από πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο σφολιάτα και τέλος κλείνουμε γύρω γύρω για να είναι μέσα η γέμιση.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το εβαπορέ και το απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα καλά με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι προαιρετικά (αλλά ταιριάζει πολύ).
Τέλος, ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, (τόσο χρειάστηκε στο δικό μου φούρνο).
Ουσιαστικά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα και να φουσκώσει.
Η Συνταγή -Εκτέλεση είναι της κ. Μαρία Λαρου – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα