Συνταγή για Τυρόπιτα για αρχάριους με 4 τυριά . Τυρόπιτα για αρχάριους με 4 τυριά ,με φέτα, γραβιέρα, μυζήθρα και κασέρι για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- αυγα 1
- νερό 150 ml
- αλατι Λίγο
Υλικά
- φέτα 100 γραμμάρια
- κασέρι 100 γραμμάρια
- μυζήθρα 100 γραμμάρια γλυκιά
- γραβιέρα 100 γραμμάρια
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Θα φτιάξουμε μία φανταστική τυρόπιτα για αρχάριους με 4 τυριά ,για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς με μυζήθρα, γραβιέρα, κασέρι και φυσικά φέτα. Αυτή η τυρόπιτα για αρχάριους με 4 τυριά με την πιο μαλακή, λαχταριστη αλλά και πανεύκολη σπιτική ζύμη θα γίνει το αγαπημένο σχολικό κολατσιό των παιδιών σας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην γέμιση της τυρόπιτας μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυριά μας αρέσουν! Τα δικά μας τα παιδιά την δοκίμασαν και ξετρελάθηκαν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα για αρχάριους με 4 τυριά :
Εκτέλεση για την τυρόπιτα
Στο μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις προσθέτουμε την ξερή μαγιά και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγό και δουλεύουμε το μείγμα μας.
Βάζουμε στο μείγμα λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά, δουλεύοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει, την πλάθουμε ελαφρώς και σε λαδωμένη επιφάνεια την χωρίζουμε σε 2 μέρη. Ανοίγουμε και τα 2 μέρη ζύμης σε φύλλα και βάζουμε το ένα φύλλο σε ταψί 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο.
Δείτε ακόμα Tα τυροπιτάκια της μαμάς
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την φέτα, την γραβιέρα, την μυζήθρα και το κασέρι. Απλώνουμε τα τυριά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου που βάλαμε στο ταψί και πάνω από τα τυριά βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες προσεκτικά και προαιρετικά στολίζουμε όπως θα δούμε στο βίντεο παρακάτω.
Αλείφουμε την τυρόπιτα με χτυπημένο κρόκο αυγού και την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια