Συνταγή για σπιτική τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και γέμιση με 4 τυριά, με την εγγυημένη συνταγή του Γιώργου Ζώλη. Μία τυρόπιτα, που το φύλλο της θυμίζει αυτές που τρώγαμε από τις γιαγιάδες μας .
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γραμμάρια
- νερό 400 ml
- αλατι 1½ κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 50 ml (4 κουταλιές της σούπας)
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- θυμάρι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
- ανθοτυρο 300 γραμμάρια
- ρεγκάτο 130 γραμμάρια τριμμένο
- φέτα 400 γραμμάρια
Για την γέμιση
- ελαιολαδο 200 ml περίπου
Για τα φύλλα
- νισεστέ 1 συσκευασία
Για το άνοιγμα των φύλλων
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Οι χωριάτικες πίτες είναι από τις αγαπημένες μας. Το χωριάτικο, παραδοσιακό φύλλο είναι τόσο νόστιμο και τραγανό που αποτελεί το μυστικό συστατικό της σίγουρης επιτυχίας για κάθε πίτα. Ο Γιώργος Ζώλης λοιπόν, έφτιαξε για εμάς μία χωριάτικη τυρόπιτα με τέσσερα διαφορετικά τυριά για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και 4 τυριά του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
750g of flour
400g of water
1½ tsp salt
50g olive oil (4 tbsp)
1 tbsp vinegar
Stuffing
200g cream or 150g milk
200g of cream cheese
A little thyme and pepper
300g of anthotyro
130g of herring
400g of feta cheese
Olive oil for the leaves
Cornstarch (starch) for opening the leaves
Sesame seeds for sprinkling
Pan 35 cm
Bake at 200 degrees resistance for 60-70 minutes
Εκτέλεση για την τυρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και 4 τυριά του Γιώργου Ζώλη
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ενώ ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, για 4-5 λεπτά. Έπειτα μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ζύμωμα.
Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο το μπολ και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη φτιάχνουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα.
Τότε προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι, το ανθότυρο θρυμματισμένο, το τριμμένο ρεγκάτο και την θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύουμε και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας με νισεστέ και μεταφέρουμε εκεί το πρώτο μπαλάκι ζύμης.
Back to school 2024: Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Το ανοίγουμε σε φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη όπως θα δούμε στο βίντεο παρακάτω. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο πιέζοντας με τα δάχτυλά μας από την μέση προς τα έξω. Λαδώνουμε ένα ταψί 35 εκατοστών. Μεταφέρουμε εκεί το φύλλο και το απλώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο που ανοίξαμε και το πρώτο. Λαδώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε και το δεύτερο φύλλο και στρώνουμε από πάνω την γέμιση. Κλείνουμε με τα φύλλα που εξέχουν λίγο την γέμιση και λαδώνουμε και πάλι.
Από πάνω βάζουμε τα άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα μεταξύ τους. Το τελευταίο φύλλο το τσαλακώνουμε λίγο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, χαράζουμε την τυρόπιτα, ψεκάζουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 60-70 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Tips για την τυρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και 4 τυριά του Γιώργου Ζώλη
Αντί για τυρί κρέμα μπορούμε να βάλουμε 150 ml γάλα φρέσκο. Αντί για θυμάρι μπορούμε να βάλουμε μοσχοκάρυδο. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια