Μία λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ με τραγανό φύλλο κρούστας για όλη την οικογένεια.
- φυλλο κρουστας 500 γρ (12-13 φύλλα)
Υλικά
- φέτα 500 γρ
- αυγα 2 μεσαία
- Γάλα φρέσκο 300 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 κτγ
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η τυρόπιτα είναι από τις πιο κλασικές αλλά και αγαπημένες πίτες. Φτιάχνουμε τυρόπιτα για να την απολαύσουμε σαν πρωινό στο σχολείο, στην σχολή ή στην δουλειά. Φτιάχνουμε τυρόπιτα για να φυλέψουμε τους καλεσμένους μας ή για να στείλουμε σε ταπεράκι στο παιδί μας που σπουδάζει.
Φτιάχνουμε τυρόπιτα ή τυροπιτάκια για το παιδικό πάρτι ή για τον μπουφέ των μεγάλων. Όπως και να ‘χει η τυρόπιτα τρώγεται παντού στην Ελλάδα και της έχουμε μία αδυναμία. Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ.
Δείτε ακόμα Φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι
Την συνταγή την μοιράστηκε μαζί μας ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από την φανταστική του εκπομπή στο Youtube Live Kitchen και φαίνεται πως ήδη έχει ξετρελάνει τους πάντες. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η τυρόπιτα σουφλέ είναι μία μοναδική λύση και για τους αρχάριους στην κουζίνα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
INGREDIENTS
500 g Greek feta cheese
500 g phyllo
2 medium eggs
300 g milk
1 tsp baking powder
————————————-
100 g water
50 g olive oil
1 tsp salt
————————————–
Sesame
————————————–
25×35 cm
GERMAN
ZUTATEN
500 g griechischer Feta-Käse
500 g Phyllo
2 mittelgroße Eier
300 g Milch
1 TL Backpulver
————————————-
100 g Wasser
50 g Olivenöl
1 TL Salz
————————————–
Sesam
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το μπέικεν πάουντερ. Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό. Βγάζουμε από την συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας. Σε ένα ταψάκι 35χ25 εκ. λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο(στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα). Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο. Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση.
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα στο τηγάνι
Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό. Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας. Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες.
Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα. Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και ανθότυρο
Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα η τυρόπιτα σουφλέ είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!! Καλή σας επιτυχία.
Tips για την Τυρόπιτα σουφλέ
Ταψάκι 25χ35 εκ.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή