Μία λαχταριστή τυρόπιτα της γιαγιάς με σπιτικό φύλλο , βγαλμένη από τα τεφτέρια της γιαγιάς για όλη την οικογένεια αλλά και για κολατσιό στο σχολείο!
- νερό 400 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό Μισό φλιτζάνι
- κρόκους αυγού 4
- πιπέρι Λίγο
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- ανθοτυρο Περίπου 700 γραμμάρια
Για την γέμιση
- ελαιολαδο 50 ml περίπου
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζανάκι
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 χούφτα περίπου
Για το φύλλο
Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτό το πλούσιο άρωμα αυτής της τυρόπιτας που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Και όταν δε την δοκιμάσει, θα ξετρελαθεί ακόμη περισσότερο. Αφράτη γέμιση που λιώνει στο στόμα και συνδυάζεται με ένα τραγανό φύλλο.
Δείτε ακόμα Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα, είναι της γιαγιάς και δεν χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον όρο για τα κλικς. Είναι παραδοσιακή τυρόπιτα, σαν αυτές που έφτιαχνε η γιαγιά μας και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι τυρί, αλεύρι και αγάπη. Δοκιμάστε την.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυρόπιτα της γιαγιάς με σπιτικό φύλλο
Εκτέλεση για την τυρόπιτα της γιαγιάς με σπιτικό φύλλο
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το νερό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το ψιλό σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουμε μία κρέμα και προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το θρυμματισμένο ανθότυρο και ανακατεύουμε. Αφού στρώσουμε τα μισά φύλλα, τα λαδώνουμε μεταξύ τους και απλώνουμε από πάνω την γέμιση. Κλείνουμε πάλι με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα έχουμε λαδώσει και αυτά.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα της γιαγιάς
Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το φρέσκο γάλα και το αυγό μέχρι να πάρουμε έναν αραιό χυλό. Αλείφουμε με τον χυλό την τυρόπιτα, κόβουμε, περιμένουμε λίγο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Ηπειρώτικη τυρόπιτα φύλλο φύλλο της Γκόλφως
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή