Συνταγή για τυροπιτάκια αφρός για το ολοήμερο, το πάρτυ, και γενικά όποτε θέλουμε να τσιμπολογήσουμε.
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Μισή κουταλιά της σούπας
- σπορέλαιο 1 μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- ασπραδια 1
Για το άλειμμα
Τα τυροπιτάκια είναι από τα πιο κλασικά και πιο αγαπημένα πιτάκια της χώρας. Σήμερα όμως θα σας δείξουμε μία αφράτη, συγκλονιστική ζύμη που λιώνει στο στόμα και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τυροπιτάκια, γλυκά πιτάκια με μερέντα ή άλλες πραλίνες, ζαμπονοτυροπιτάκια και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
Επειδή εμείς είμαστε του κλασικού είπαμε να τα κάνουμε τυροπιτάκια με φέτα της αρεσκείας μας (από το χωριό) και ξετρελαθήκαμε. Τα δίνουμε τόσο στο ολοήμερο των παιδιών όσο και στο σχολικό κολατσιό τους και φεύγουν προτού προλάβουμε να πούμε…κύμινο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τυροπιτάκια αφρός για το ολοήμερο:
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την μαγιά. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και ανοίγουμε μία λακκούβα στην μέση. Στην λακκούβα μέσα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο, το αυγό και τον κρόκο αυγού.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ζυμώνουμε την ζύμη μας. Η ζύμη θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια οπότε λαδώνουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει την χωρίζουμε σε 4 ίσες μπάλες.
Δείτε ακόμα Οικονομικά τυροπιτάκια με 3 υλικά για σχολικό κολατσιό
Αφήνουμε τις μπάλες ζύμης για 5 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστούν και στην συνέχεια ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε τρίγωνα κομμάτια και γεμίζουμε το κάθε τρίγωνο με θρυμματισμένη φέτα.
Τυλίγουμε και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Έπειτα τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου για 15-20 λεπτά.
Tips για τα τυροπιτάκια
Βγαίνει περίπου 4 κιλά ζύμη. Μπορούμε να γεμίσουμε με ό,τι υλικά θέλουμε. Με αυτήν την ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και αλμυρές και γλυκές παρασκευές. Αν θέλουμε, αφού τα αλείψουμε με ασπράδι τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο