Συνταγή για τυροπιτάκια χωρίς μαγιά του Παναγιώτη Παπαδάκη. Τα πιο αφράτα και φουσκωτά τυροπιτάκια χωρίς να μπλέκετε με δύσκολες ζύμες και περίπλοκα υλικά. Μοιάζουν με κουρού και είναι μία καλή ιδέα και για σχολικό κολατσιό και για το κολατσιό στη δουλειά αλλά και για το παιδικό πάρτι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 150 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια 2%
- αυγα 2 μέτρια
- φέτα 400 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Τα τυροπιτάκια είναι μία τέλεια ιδέα για κάθε περίσταση. Θες να δεις ταινία και να τσιμπάς και κάτι παράλληλα; Τυροπιτάκια. Θέλεις να απολαύσεις μία μπύρα ή ένα κρασί και δεν έχεις μεζεδάκια; Φτιάχνεις τυροπιτάκια; Για το σχολικό κολατσιό, το κολατσιό στη δουλειά, το παιδικό πάρτι; Τυροπιτάκια.
Δείτε ακόμα Αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια
Αντί να ψήνεις τα κατεψυγμένα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου πανεύκολα τυροπιτάκια με μία υπέροχη και άκρως επιτυχημένη συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη. Είναι πανεύκολα και χωρίς μαγιά και άλλα περίπλοκα υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια χωρίς μαγιά:
INGREDIENTS
350 g plain flour
150 g vegetable oil
200 g yogurt 2%
2 medium eggs
400 g Greek feta cheese
1 tsp salt
1 tsp baking powder
GERMAN
ZUTATEN
350 g Mehl
150 g Pflanzenöl
200 g Joghurt 2%
2 mittelgroße Eier
400 g griechischer Feta-Käse
1 TL Salz
1 TL Backpulver
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
16 Τυροπιτάκια
Εκτέλεση για τα Τυροπιτάκια χωρίς μαγιά
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το μπέικεν και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη. Σπάμε με τα χέρια το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 70 γραμμαρίων και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια κουρού για το σχολείο των παιδιών
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τα πιο νόστιμα ,εύκολα και αφράτα τυροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα