Τυροπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου. Αφράτα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού για το ταπεράκι του σχολείου που μπαίνουν και κατάψυξη.
- βιτάμ 250 γραμμάρια soft
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αυγα 1
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι Μια πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
Για το ταπεράκι του σχολείου, την παραλία, το παιδικό πάρτι, αλλά ακόμη και για τους καλεσμένους μας με το καφεδάκι ή την μπύρα μας, αυτά τα τυροπιτάκια θα γίνουν ανάρπαστα. Γεμισμένα με ανθότυρο και φέτα, με μία θρυμματιστή ζύμη κουρού που λιώνει στο στόμα.
Δεν θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς. Αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι το κάτι άλλο και η εκτέλεσή τους έχει απόλυτη επιτυχία αν ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα. Ξεχάστε πια τα τυποποιημένα κατεψυγμένα τυροπιτάκια και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολήσει φέτα και βούτυρο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου :
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα την οποία την έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, το θρυμματισμένο ανθότυρο το οποίο το έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί τελείως το αυγό.
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ το οποίο το έχουμε λιώσει, το γιαούρτι, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με ένα σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ρίχνοντάς το σιγά σιγά και ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και αφού φουσκώσει την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λίγο, με το χέρι και βάζουμε μέσα από 1 κουταλιά της σούπας περίπου γέμιση.
Δείτε ακόμα Με μια ζύμη φτιάξε κριτσίνια και τυροπιτάκια
Κλείνουμε το κάθε τυροπιτάκι πατώντας την άκρη με ένα πιρούνι και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα τυροπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου
Βγαίνουν περίπου 30 τυροπιτάκια ανάλογα και το μέγεθος. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στη καταψύξη με δύο τρόπους. Είτε φτιάχνοντας τη ζύμη και να τα αποθηκεύσετε άψητα. Είτε θα τα ψήσετε, θα τα αφήσετε να κρυώσουν, και θα τα βάλετε κατάψυξη. Μετά θα τα βγάζετε από το βράδυ θα ξεπαγώνουν,και θα είναι σαν να τα φτιάξατε έκεινη τη στιγμή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα