Τυροπιτάκια κουρού για το απογευματινό,για τη δουλειά,για το κολατσιό,για πάρτυ…για όλες τις περιστάσεις!
Υλικά
·500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή (θερμ. δωμ.)
·1 κεσέ γιαούρτι πλήρες (200 γραμ.)
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
·περίπου 300γρ. φέτα (προαιρετικά αυγό και πιπέρι,εγώ δεν βάζω)
Μπορούμε να βάλουμε ότι άλλο μας αρέσει στη γέμιση..
Για το άλλειμα:
·1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι να ομογενοιοποιηθούν έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Τα κάνουμε όλα μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα γεμίζουμε ένα ένα.
Αν θέλουμε να γυαλίζουνε τα αλοίφουμε με αυγό με ένα πινέλο.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά,να ροδοκοκκινήσουν.
Σημ.Μπορούμε να τα βάλουμε κατάψυξη άψητα και όποτε θέλουμε τα βγάζουμε και τα ψήνουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.
Έφτιαξα και λίγα λουκανοπιτάκια γιατί μας αρέσουν!!!
από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina