Τυροπιτάκια κουρού με μαύρο σουσάμι ,μια συνταγή που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- σπορέλαιο 1/2 κεσ.
- βιτάμ 2 κ.σ.
- αυγα 1
- αλατι 1 κ.γ.
- ζαχαρη 1 κ.γ.
- ξύδι 1 κ.σ.
- μπέικιν πάουντερ 1 φακ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 3 1/2 με 4 κούπες
Υλικά
- φέτα Κατά βούληση
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό λίγο
Για το άλειμμα
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα τυροπιτάκια κουρού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην βόρεια Ελλάδα. Η ζύμη κουρού είναι πεντανόστιμη και γεμίζει το στόμα σου ενώ είναι τόσο μαλακή και συνάμα τραγανή που θρυμματίζεται όταν την τρως.
Αν θες λοιπόν να δοκιμάσεις τυροπιτάκια με ζύμη κουρού σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς την Θεσσαλονίκη και γενικότερα την βόρεια Ελλάδα. Ή μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά τυροπιτάκια με ζύμη κουρού και σίγουρα θα τα λατρέψετε κι εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Δείτε παρακάτω: Ατομικές Κολοκυθοτυρόπιτες με ζύμη κουρού από γιαούρτι βήμα βήμα
Η σημερινή μας συνταγή είναι ιδανική για το παιδικό πάρτι, για τον μπουφέ, για κολατσιό στο σχολείο ή και για την παραλία και σίγουρα τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν. Μπορεί επίσης να σας αρέσουν και τiw λουκανόπιτες κουρού για τα παιδάκια μας!. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, το λάδι, το βιτάμ και το αυγό μέχρι να γίνουν μία ωραία κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι αφράτη, εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφού πλάσουμε την ζύμη μας, παίρνουμε ένα μπαλάκι στο μέγεθος μανταρινιού και το ανοίγουμε με το χέρι μας. Στην μέση βάζουμε την γέμιση της φέτας την οποία την έχουμε θρυμματίσει και το κλείνουμε δίνοντας το σχήμα σαΐτας.
Η λεία πλευρά πρέπει να είναι από πάνω. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Αφού τελειώσουμε με τα τυροπιτάκια αναμειγνύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο.
Δείτε ακόμα Κλασικά τυροπιτάκια με γιαούρτι και φαρίνα
Τα πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και με ένα μαχαίρι ή ένα ρολό για πίτσα, χαράζουμε την επιφάνεια από το τυροπιτάκι. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι