Close

Τυροπιτάκια με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι ιδανικά για κολατσιό

Τυροπιτάκια με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι ιδανικά για κολατσιό

Αφράτα τυροπιτάκια με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι σαν κρουασανάκια. Πολύ μαλακά και πεντανόστιμα που τρώγονται πρωί-βράδυ. Ένα τέλειο κολατσιό για παιδιά αλλά και μεγάλους, για το σχολείο, το απογευματινό σνακ, την εκδρομή και όπου αλλού θέλετε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη.

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαγιά στο γάλα και ρίχνουμε ένα, ένα όλα τα υλικά, αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο, λίγο ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Μετά ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και με το μαχαίρι κόβουμε τρίγωνα, ίσα κι όμοια το καθένα και αφού βάλουμε τη γέμιση τα τυλίγουμε. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τυροπιτάκια με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι ιδανικά για κολατσιό

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Theodwra Kermeniwth