Αφράτα τυροπιτάκια με φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι σαν κρουασανάκια. Πολύ μαλακά και πεντανόστιμα που τρώγονται πρωί-βράδυ. Ένα τέλειο κολατσιό για παιδιά αλλά και μεγάλους, για το σχολείο, το απογευματινό σνακ, την εκδρομή και όπου αλλού θέλετε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια με σπιτική αφράτη ζύμη.
- σπορέλαιο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- γάλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- γιαουρτι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1
- ζαχαρη 2 κγ
- αλατι 1 κγ
- αλευρι περίπου 1 κιλό
- αυγα 1 για το άλειμμα
Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά στο γάλα και ρίχνουμε ένα, ένα όλα τα υλικά, αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο, λίγο ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Μετά ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και με το μαχαίρι κόβουμε τρίγωνα, ίσα κι όμοια το καθένα και αφού βάλουμε τη γέμιση τα τυλίγουμε. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Theodwra Kermeniwth
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή