Συνταγή για τυροπιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και ανθότυρο . Καιρό είχαμε να λιγουρευτούμε μία συνταγή αλλά με την συγκεκριμένη μας έτρεξαν τα σάλια. Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο και με μία υπέροχη ζύμη από αλεύρι ολικής άλεσης.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1
- σπορέλαιο 1 κούπα
- αυγα 1
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι Λίγο
- αλεύρι ολικής άλεσης 400 γρ περίπου
Υλικά
- ανθοτυρο 150 γρ
- φέτα 150 γρ
- πιπεριά Φλωρίνης Λίγη ψιλοκομμένη
Για την γέμιση
- ηλιόσπορο Λίγο
Για την επικάλυψη
Αυτή η ζύμη είναι τόσο αφράτη που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα και θρυμματίζεται στα χέρια μας. Η γέμιση είναι ελαφριά και το αλεύρι ολικής άλεσης κάνει αυτά τα τυροπιτάκια πιο υγιεινά από τα κλασικά τυροπιτάκια με τα φύλλα σφολιάτας. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης και η Συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια με τυρί φέτα &νωπή μυζήθρα
Δείτε ακόμα Συνταγή για ανατολίτικα τυροπιτάκια
Τα τυροπιτάκια ολικής άλεσης είναι η υγιεινή εκδοχή για τυροπιτάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά με τη κλασική συνταγή. και φυσικά μπορείτε να βάλετε στην γέμιση όποιο άλλο τυρί σας αρέσει και να προσθέσετε και τα δικά σας υλικά. Αν προσθέσετε κατίκι ίσως να είναι κι ένα υγιεινό επιδόρπιο για το παιδάκι σας. Με μέτρο πάντα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την ζύμη
Για να φτιάξουμε τα τυροπιτάκια ολικής άλεσης αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αυγό, την ξερή μαγιά, το αλεύρι ολικής άλεσης και το αλάτι. Ζυμώνουμε τα υλικά μας όλα μαζί μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια.
Το κάθε μπαλάκι το πατάμε με το χέρι μας μέχρι να κάνουμε ένα φύλλο και βάζουμε γέμιση στην μέση του κάθε φύλλου. Τυλίγουμε και κλείνουμε γύρω γύρω.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια μας στο ταψί και βάζουμε πάνω από τα τυροπιτάκια μας λίγο σπορέλαιο και προσθέτουμε και τους ηλιόσπορους. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο με τα χέρια μας, την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για να ανακατευθούν καλά τα υλικά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Tips για τα τυροπιτάκια ολικής άλεσης με φέτα και ανθότυρο
Την ζύμη δεν την αφήνουμε να φουσκώσει. Φτιάχνουμε πρώτα την ζύμη, την βάζουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση. Μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση η ζύμη είναι έτοιμη. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κατίκι ή τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Αν σας αρέσουν τα τυροπιτάκια δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος