Συνταγή για τυροπιτάκια με φέτα, με μία σπιτική ζύμη που μένει φρέσκια και μαλακή για μέρες. Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε ζαμπονοτυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια, σπανακοπιτάκια ή και γλυκά πιτάκια για τη παραλία, το παιδικό πάρτι ή τη δουλειά.
Από τη φίλη μας ‘Αννα Αννούλα.
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για τη γέμιση
Τυροπιτάκια για τη παραλία
Το να βρεις μία ζύμη που να διατηρείται φρέσκια και μαλακή για μέρες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και όσο νόστιμα κι αν κάνεις τα πιτάκια σου, όταν μπαγιατεύουν χάνουν τη νοστιμιά τους. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή τη ζύμη σε τυροπιτάκια ή σε όποια πιτάκια αγαπάτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια που μένουν μαλακά και φρέσκα για μέρες:
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια που μένουν μαλακά και φρέσκα για μέρες
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε και συμπληρώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος. Έπειτα τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το φύλλο από τη μία μεριά, όχι όμως μέχρι το τέλος του φύλλου.
Τραγανά τυροπιτάκια του Γιώργου Ζώλη χωρίς βούτυρο
Θρυμματίζουμε τη φέτα και γεμίζουμε με λίγη γέμιση το κάθε φυλλαράκι. Ρολάρουμε με τις χαραγματιές να είναι από την απέξω μεριά. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό που αραιώσαμε σε λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια