Συνταγή για Τραγανά τυροπιτάκια της στιγμής με σίγουρη επιτυχία για το ταπεράκι της παραλίας, το παιδικό πάρτι, τον μπουφέ και τα μεζεδάκια των μεγάλων αλλά και για το σχολείο!
- αυγα 2
- βουτυρο 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες
- ηλιέλαιο 1/2 κούπα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5-6 κούπες
Υλικά
- φέτα 500-600 γραμμάρια
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα τυροπιτάκια είναι η πιο ασφαλή επιλογή για μικρούς και μεγάλους, αφού η γεύση τους αρέσει σε όλους. Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Τα έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές, όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο και μεγάλη όρεξη για μαγειρέματα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για το σχολικό κολατσιό
Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία, εύκολη και γρήγορη για κάθε περίσταση. Τώρα που καλοκαιριάζει ειδικά και θα ξεκινήσουν τα πρώτα μπάνια, μερικά τυροπιτάκια θα σώσουν την μέρα, στις λιγούρες μικρών και μεγάλων στην παραλία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το λιωμένο βούτυρο, το οποίο το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι. Προσθέτουμε επίσης το φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και αφού ανακατέψουμε λίγο το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Μόλις πάρουμε μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, ανοίγουμε χωρίς να περιμένουμε σε φύλλο. Με μία κούπα ή ένα κουπάτ κόβουμε σε στρογγυλά πιτάκια. Χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στη μέση, την κάθε πιτούλα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με πιπεριά και ντομάτα
Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι και πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας. Γεμίζουμε κάθε πιτάκια με λίγη φέτα, για να μην χυθεί απέξω κατά το ψήσιμο, κλείνουμε το κάθε πιτάκι από την κάτω μεριά και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος