Εύκολα τραγανά τυροπιτάρια από τον Γιώργο Ζώλη, με φέτα και εύκολη ζύμη για αρχάριες. Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 950 γραμμάρια
- νερό 600 ml
- ελαιολαδο 50 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι Χυμό από μισό
Υλικά
- φέτα 500 γραμμάρια
Για τη γέμιση
- ελαιολαδο 150 ml
Για το λάδωμα της ζύμης
- ηλιέλαιο 1/2 κούπα περίπου
Για το τηγάνισμα
Πεντανόστιμα Τυροπιτάρια !!!
Τα τυροπιτάρια είναι από τα αγαπημένα μας ορεκτικά. Όταν βγαίνουμε έξω, είτε πάμε σε ταβέρνα, είτε σε ουζερί, είτε σε μεζεδοπωλείο, τα ψάχνουμε στον κατάλογο κι αν τα βρούμε, σίγουρα θα τα παραγγείλουμε. Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε τραγανά τηγανιτά τυροπιτάρια ακόμη κι αν είμαστε αρχάριες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάρια για αρχάριες:
Μερίδες 10 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Θερμίδες 518 kcal
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Ingredients
950 g All purpose flour
600 g Water
50 g Olive oil
1 tsp Salt
Juice of half a lemon
500 g Feta cheese
150 g Olive oil (extra)
Sunflower oil for frying
Recipe directions
In a bowl add flour, water, 50 g olive oil, juice of half a lemon, 1 tsp salt and mix. Knead the dough a bit. Form the dough in balls and soak them into the olive oil. Set aside for 20 minutes to rest. Roll out the dough using your hands as shown in the video. Add feta cheese and fold. Put a frying pan with sunflower oil over heat. Fry each pie until golden brown.
Εκτέλεση για τα τυροπιτάρια για αρχάριες
Σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι, το νερό, τα 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε. Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βουτάμε σε ελαιόλαδο (150 ml).
Τραγανά τυροπιτάρια φούρνου σαν τηγανιτά
Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για περίπου 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, όπως σας δείχνω στο βίντεο της συνταγής. Προσθέτουμε τυρί φέτα και διπλώνουμε τη ζύμη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάρια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια