Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή. Τυρόπιτες ή και τυροπιτάκια κουρού με την αυθεντική συνταγή και γεμισμένα με φέτα από την Γκόλφω Νικολού.
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 130 γραμμάρια
- βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο μαλακό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια
- αλατι Μισό κουταλάκι
- πεκορίνο 2 κουταλιές ψιλοτριμμένο
Υλικά
- κρόκους αυγού Λίγος
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το άλειμμα
- φέτα Αρκετή
Για την γέμιση
Οι τυρόπιτες κουρού είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας τυρόπιτες και στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν σε αφθονία. Είναι αυτή η ζύμη κουρού που θρυμματίζεται και λιώνει στο στόμα με την πλούσια γεύση. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικές τυρόπιτες κουρού με την αυθεντική συνταγή για ζύμη κουρού.
Η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού μοιράζεται μαζί μας τα δικά της μυστικά για ζύμη κουρού με την αυθεντική συνταγή. Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια για την παραλία, το σχολείο, το παιδικό πάρτι ή για όποια άλλη στιγμή θέλετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τυρόπιτες κουρού:
Εκτέλεση για τις τυρόπιτες Κουρού
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό, σαν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πεκορίνο.
Ανακατεύουμε στην αρχή λίγο με την κουτάλα και μετά ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο μας. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με την παλάμη μας.
Δείτε ακόμα Τα τυροπιτάκια της Τζένης Τσανακτσίδου
Βάζουμε μέσα λίγη θρυμματισμένη φέτα και το κλείνουμε σαν μπαλάκι. Στην συνέχεια του δίνουμε σχήμα σαν τυρόπιτα ή τυροπιτάκια. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips για τις Τυρόπιτες Κουρού αυθεντική συνταγή της Γκόλφως
Αντί για πεκορίνο μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι γιαούρτι θέλουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια