Βack to school 2022: Συνταγή για τυροψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού για το ταπεράκι του σχολείου του Παναγιώτη Παπαδάκη. Η ζύμη τους είναι αφράτη σαν βαμβάκι και η γέμιση παίρνει πολλές παραλλαγές.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 κούπες (700-750 γραμμάρια)
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κούπα (200 γραμμάρια)
- ηλιέλαιο 1 κούπα (220 γραμμάρια)
- νερό 1 κούπα (250 γραμμάρια)
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια
Για την γέμιση
- αυγα 1 μέτριο
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα
Οι μαμάδες έχουν αρχίσει και αναζητούν ιδέες για το σχολικό κολατσιό γιατί τα σχολεία είναι ένα τσακ πριν το άνοιγμα. (Μην αγχώνεστε και μη σκάτε, κάνοντας εδώ ενα κλικ θα βρείτε χιλιάδες ιδέες για σχολικό κολατσιο)
Πολύ συχνά τα παιδιά ζητούν τυρόπιτα για το σχολικό τους κολατσιό. Γιατί να αγοράζουν τυποποιημένα προιόντα όταν μπορείτε να φτιάξετε τυρόψωμακια σκέτο αφρό; Είναι τα πιο νόστιμα τυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιου, που έχουμε δοκιμάσει και μπορούν να σας λύσουν τα χέρια αφού θα έχετε έτοιμο σχολικό κολατσιό για αρκετές μέρες.
Εκτός από σχολικό κολατσιό μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα Tυρόψωμάκια για ορεκτικό ή για τον μπουφέ στα γιορτινά σας τραπέζια. Είναι αφράτα Tυρόψωμάκια, οικονομικά και πανεύκολα και φτιάχνονται με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Tυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού
INGREDIENTS
5 cups plain flour(700-750 g)
1 cup yoghurt(200 g)
400 g Greek feta cheese
1 cup vegetable oil(220 g)
1 cup water(250 g)
9 g dry yeast
2 tbsp sugar
2 tsp salt
———————————-
1 medium egg
Hard cheese, Kefalotyri
GERMAN
ZUTATEN
5 Tassen einfaches Mehl (700-750 g)
1 Becher Joghurt (200 g)
400 g griechischer Feta-Käse
1 Tasse Pflanzenöl (220 g)
1 Tasse Wasser (250 g)
9 g Trockenhefe
2 EL Zucker
2 TL Salz
———————————-
1 mittelgroßes Ei
Hartkäse, Kefalotyri
15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
20′-25′ Χρόνος Ψησίματος
45′ Χρόνος Αναμονής
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
19 Τυρόψωμα
Εκτέλεση για τα Tυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι(η κούπα που χρησιμοποίησα είναι 250 μλ) , το ηλιέλαιο , το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στη άκρη.
Δείτε ακόμη Back to school 2022: Τεμπέλικα τυροπιτάκια γιαουρτιού
Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκι των 70 γρ. και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας .
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι 3 φορές στην μέση της ζύμης. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα τυρί κάθε φορά και αφού την πατήσουμε να ενσωματωθεί την βάζουμε στην μέση και κλείνουμε την ζύμη.
Δείτε ακόμα Συνταγή για ζαμπονοτυρόψωμο
Την βάζουμε σε ένα ταψί με μεμβράνη και με την ίδια διαδικασία κάνουμε όλα τα υπόλοιπα. Τα αφήνουμε ν ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα στο ταψί με μεμβράνη. Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε ομοιόμορφα όλα τα τυρόψωμα.
Δείτε ακόμη Back to school 2022 : Υγιεινά τυροπιτάκια ολικής με τυρί κρέμα
Τρίβουμε από πάνω κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190 c. Τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροψωμάκια που έχετε δοκιμάσει θα τα φτιάχνετε συνέχεια για σας και για τα παιδιά σας!! Ιδανικά για το σχολείο!! Καλή σας επιτυχία!!
Τips για τα Tυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού : Μπορείτε να τα ψήσετε να τα αφήσετε να κρυώσουν και μετά να τ αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Τα βγάζετε από το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμα προς κατανάλωση
Δείτε το βίντεο με τα Tυρόψωμάκια με αφράτη ζύμη γιαουρτιού για το ταπεράκι του σχολείουεδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος