Tα παιδιά μέχρι κάποια ηλικία είναι οπτικοί τύποι στο φαγητό, και αυτό το τυρόψωμο μαργαρίτα σίγουρα δεν θα τα αφήσει ασυγκίνητα. Φτιάχνεται με απλά υλικά και σίγουρα θα το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία.
- Γάλα φρέσκο 350 ml χλιαρό
- μαγιά 40 γραμμάρια (1 κύβος) νωπή
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 3
- ηλιέλαιο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750-800 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 500 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα τυρόψωμα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας λιχουδιές τόσο για μπουφέδες και γιορτινά τραπέζια όσο και για σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα τυρόψωμο που τολμούμε να πούμε ότι είναι αριστούργημα τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.
Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα τυρόψωμο που δεν είναι να το τρως…είναι να το τραβάς φωτογραφίες, αφού είναι σκέτο αριστούργημα. Πρέπει όμως και να το φάτε γιατί τέτοια γεύση δεν πρέπει να την χάσετε. Σαν βαμβάκι!
Δείτε ακόμα Αφράτο τυρόψωμο για κολατσιό στο σχολείο
Κι επειδή τα παιδιά μέχρι κάποια ηλικία είναι οπτικοί τύποι στο φαγητό, αυτό το τυρόψωμο μαργαρίτα σίγουρα δεν θα τα αφήσει ασυγκίνητα. Φτιάχνεται πανεύκολα με αγνά και απλά υλικά και σίγουρα θα το φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τυρόψωμο μαργαρίτα:
Εκτέλεση για το τυρόψωμο μαργαρίτα
Αρχικά ανακατεύουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα με την ξερή μαγιά και την ζάχαρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε με ένα στρογγυλό πιάτο. Τοποθετούμε θρυμματισμένη φέτα γύρω γύρω και λίγο στην μέση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο και κολλάμε γύρω με λίγο νερό.
Δείτε ακόμα Τυρόψωμο με φέτα και ρεγκάτο
Τοποθετούμε στη μέση ένα μπολ και κόβουμε με ψαλίδι σε λωρίδες. Στρίβουμε την κάθε λωρίδα μία φορά, φέρνοντας το τυρί πάνω και κλείνουμε την άκρη. Αφού τελειώσουμε, κάνουμε επάλειψη με αυγό που το έχουμε αραιώσει με το νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για το τυρόψωμο μαργαρίτα
Η ποσότητα του αλευριού διαφέρει ανάλογα το μέγεθος των αυγών. Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 8 γραμμάρια ξερή μαγιά και λίγο ακόμη στην μύτη του κουταλιού του γλυκού.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Samara
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή