Συνταγή για παραδοσιακό τζατζίκι και παραδοσιακή τυροκαυτερή για το Πασχαλινό τραπέζι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Επαγγελματική συνταγή για τζατζίκι και τυροκαυτερή με φέτα και πράσινη καυτερή πιπεριά, να συνοδεύσουμε το αρνί στη σούβλα με λίγα υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.
Τόσο το τζατζίκι όσο και η τυροκαυτερή δεν μπορούν να λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι, αφού συνοδεύσουν τέλεια το σουβλιστό αρνί, το κατσίκι, τα κοντοσούβλια, τα κοκορέτσια κι άλλες παραδοσιακές κρεατολιχουδιές. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μας δείχνει επαγγελματικές συνταγές για τζατζίκι και τυροκαυτερή με λίγα και απλά υλικά.
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια (2 κεσεδάκια) 2%
- αγγούρι 1
- σκορδο 2 σκελίδες
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας λευκό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια (1 κεσεδάκι) 2%
- ελαιολαδο 30 ml (3 κουταλιές της σούπας)
- πιπεριά 1 πράσινη καυτερή
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη τυροκαυτερή
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τζατζίκι και τη τυροκαυτερή για το Πασχαλινό τραπέζι:
INGREDIENTS FOR GREEK TZATZIKI
400 g strained yogurt 2% (2 containers of strained yogurt)
1 cucumber
2 garlic cloves
2 tbsp white vinegar
1 tsp salt
pepper
dill
———————–
INGREDIENTS FOR TIROKAFTERI
400 g Greek feta cheese
200 g strained yogurt 2% (1 container of strained yogurt)
30 g olive oil (3 tbsp)
1 green hot pepper
pepper
GERMAN
ZUTATEN FÜR GRIECHISCHES TZATZIKI
400 g passierter Joghurt 2 % (2 Behälter passierter Joghurt)
1 Gurke
2 Knoblauchzehen
2 EL weißer Essig
1 TL Salz
Pfeffer
Dill
———
ZUTATEN FÜR TIROKAFTERI
400 g griechischer Feta-Käse
200 g passierter Joghurt 2 % (1 Behälter passierter Joghurt)
30 g Olivenöl (3 EL)
1 grüne Peperoni
Pfeffer
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
5-8 Μερίδες
Εκτέλεση
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά 1 μεγάλο αγγούρι και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2%, το σκόρδο, το λευκό ξίδι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γιορτινό τζατζίκι
Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο τον ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν χρειαστεί. Πεντανόστιμο παραδοσιακό τζατζίκι!!
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ
Σε ένα μπολ σπάμε με το πιρούνι το Τυρί Φέτα. Προσθέτουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2%, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε μια πράσινη καυτερή πιπεριά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ορεκτικό του λεπτού: Μπρουσκέτες με τυροκαυτερή και ντοματίνια
Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε με φετούλες καυτερής πιπεριάς και φρέσκο ελαιόλαδο! Δύο υπέροχες αλοιφές που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr