Close

Κόκκινο γλύκο πιπέρι για να νοστιμίσετε τα φαγητά

Κόκκινο γλύκο πιπέρι για να νοστιμίσετε τα φαγητά

Σπιτικο κόκκινο γλύκο πιπέρι για να νοστιμίσετε τα φαγητά σαςΜπορεί  οι γιαγιάδες μας να μη  ζούνε εμείς ομως κρατήσαμε τις συνταγες τους! Συνταγες που δυσκολα τις βρισκεις και λίγες φιλες τις ξερουν!Φυσικά τα υλικα απο το μπαξε χωρις λιπασματα! Το προσθέτουμε σε όλα τα φαγητά. ιδίως στο κρέας και στο ψάρι είναι μούρλια!

 

Υλικα

2 κιλά πράσινες και 2 κιλά κόκκινες πιπεριές

2 ματσάκια μαϊντανό τα φύλλα

2 ματσάκια δυόσμο τα φύλλα ,

ενάμιση κιλό κρεμμύδια

 ένα κεφάλι σκόρδο 

2 φλυτζανια καρυδια

1 κουταλι της σουπας αλατι

1 κ σ πιπερι

1 κ σ κυμινο

1 κ σ μπαχαρι

 1κ σ φρέσκια ριγανη

1 κ σ κουρκουμα

1 κ σ πιπερι σε κοκκους

λιγο καλαμποκαλευρο

Πήρα τις πιπεριες ,τις έπλυνα καλα , τις καθαρισα απο τους σπορους και τις εβρασα.

Τις αφησα να στραγγισουν περιπου 4 ωρες. Αφου ειδα οτι στραγγισαν καλα τις ψιλοεκοψα τις ζυμωσα και τις άφησα σε μια λεκανη.

Ψιλοεκοψα το μαϊντανό, το δυόσμο ,τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Εβαλα στο μπλεντερ τα καρύδια και τα άλεσα.

Προσθεσα το αλατι ,πιπερι, κυμινο ,μπαχαρι , φρεσκια ριγανη που μαζεψα φετος, κουρκουμα,  πιπερι .

Τα εβαλα ολα στη λεκανη που ειχα τις πιπεριες και αρχισα να ζυμωνω ολα τα υλικα μαζι.

Αφού τα ζύμωσα, τα χώρισα σε τρία ταψιά .

Σε καθε ταψι εβαλα λιγο καλαμποκαλευρο , σκορπισα παντου τη ζυμη και τα αφησα εξω στο μπαλκονι στον ηλιο! Τουλαχιστον 4 φορες την ημερα μπορει και 5 τα ανακατευα και ανοιγα τη ζυμη με τα χερια μου αλλα με γαντια μιας χρησεως.

Μετα απο 10 μερες ειδα οτι αρχισαν να ξεχωρίζουν οι φλούδες απο τις πιπεριες και φυσικα ηταν ετοιμο!

Εγω όμως τα εβαλα τα ταψια στο φουρνο για να τραβηξει τυχον υγρασια! Αναψα το φούρνο στους 100 βαθμους ,τον αφησα 10 λεπτα περιπου να ζεσταθει , τον εκλεισα και αφησα τα ταψιά ενα ολοκληρο βραδυ μεσα στο φουρνο! Την επομενη εβαλα το υλικο στο μπλεντερ και εγινε το πιπερακι μου.

Το έβαλα σε βαζάκια.

Ενα πιπέρι που μπορούμε να το βάλουμε σε όλα τα κρεατικα μας και τα φαγητα μας!

Μερικα μυστικά ακόμη!

1. Τα καρυδια τα βαζουμε επειδή έχουν το λαδι τους για συντηρητικό! 2.Τις πιπεριες δεν τις ξεφλουδιζουμε γιατί η φλούδα δίνει το χρωμα στο πιπερι! 

Από την Σοφία Καρά

Σπιτικό πιπέρι

Σπιτικό πιπέρι