Close
ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Σήμερα θα σας φτιάξουμε αφράτα ρολάκια κανέλας, καλύτερα και από του φούρνου με μία αφράτη ζύμη και έναν παχύρρευστο και μέσα στη γλύκα γλάσο.

    Για τη γέμιση

  • βουτυρο 60 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • ζαχαρη 50 γραμμάρια
  • κανελά 1 κουταλιά της σούπας

Τα ρολάκια κανέλας είναι από τα αγαπημένα μας και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αγαπηθεί πολύ. Είναι ελαφριά σε γεύση γλυκάκια, ατομικά με έντονο άρωμα κανέλας και μία διακριτική γεύση. Το γλάσο που τα περιχύνει ολοκληρώνει την νοστιμιά.

Δείτε ακόμα Πανεύκολα ρολάκια σοκολάτας με 5 υλικά

Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ρολάκια κανέλας με όμορφο γλάσο για να αποφύγουμε τα αγοραστά είτε μιλάμε για κατεψυγμένα είτε από φούρνους και σούπερ μάρκετ. Είναι πανεύκολα και θα τα λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια κανέλας

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Εκτέλεση για την ζύμη στα αφράτα ρολάκια κανέλας

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αφού λιώσουν προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Δεν θέλουμε να είναι καυτό.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό και με το γάντζο ζυμώνουμε. Προσθέτουμε αν χρειαστεί αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Μόλις ξεκολλήσει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Σχηματίζουμε μία μπάλα και την καλύπτουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Εκτέλεση για τη γέμιση για τα αφράτα ρολάκια κανέλας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο 30×38 εκατοστών. Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη. Πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσει το βούτυρο, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ρολό σε 12 κομμάτια.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα ή ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια. Μαζεύουμε τυχόν περίσσευμα γέμισης και την πασπαλίζουμε από πάνω. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1-2 ώρες.

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Αφού διπλασιαστούν σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο. Αν πάρουν γρήγορα χρώμα στις άκρες, καλύπτουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος και όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το γλάσο.

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλάσο για τα αφράτα ρολάκια κανέλας

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά σε ένα πηχτό γλάσο. Μπορούμε να προσθέτουμε λίγο γάλα αν μας βγει πολύ πηχτό. Βγάζουμε από τον φούρνο τα ρολάκια και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με το γλάσο και είναι έτοιμα.

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Tips για τα αφράτα ρολάκια κανέλας

Αντί για κρυσταλλική ζάχαρη στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε μαλακή καστανή ζάχαρη.

ρολάκια-κανέλας-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr