Σήμερα θα σας φτιάξουμε αφράτα ρολάκια κανέλας, καλύτερα και από του φούρνου με μία αφράτη ζύμη και έναν παχύρρευστο και μέσα στη γλύκα γλάσο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 345 γραμμάρια
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 180 ml
- βουτυρο 60 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- αυγα 1 μεγάλο
Υλικά
- βουτυρο 60 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
Για τη γέμιση
- ζάχαρη άχνη 120 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το βανίλια icing
Τα ρολάκια κανέλας είναι από τα αγαπημένα μας και τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αγαπηθεί πολύ. Είναι ελαφριά σε γεύση γλυκάκια, ατομικά με έντονο άρωμα κανέλας και μία διακριτική γεύση. Το γλάσο που τα περιχύνει ολοκληρώνει την νοστιμιά.
Δείτε ακόμα Πανεύκολα ρολάκια σοκολάτας με 5 υλικά
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ρολάκια κανέλας με όμορφο γλάσο για να αποφύγουμε τα αγοραστά είτε μιλάμε για κατεψυγμένα είτε από φούρνους και σούπερ μάρκετ. Είναι πανεύκολα και θα τα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια κανέλας
Εκτέλεση για την ζύμη στα αφράτα ρολάκια κανέλας
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αφού λιώσουν προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Δεν θέλουμε να είναι καυτό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό και με το γάντζο ζυμώνουμε. Προσθέτουμε αν χρειαστεί αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Μόλις ξεκολλήσει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Σχηματίζουμε μία μπάλα και την καλύπτουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη γέμιση για τα αφράτα ρολάκια κανέλας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο 30×38 εκατοστών. Αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη. Πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσει το βούτυρο, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ρολό σε 12 κομμάτια.
Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα ή ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια. Μαζεύουμε τυχόν περίσσευμα γέμισης και την πασπαλίζουμε από πάνω. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1-2 ώρες.
Αφού διπλασιαστούν σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο. Αν πάρουν γρήγορα χρώμα στις άκρες, καλύπτουμε με λίγο αλουμινόχαρτο και χαρτί ψησίματος και όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το γλάσο.
Εκτέλεση για το γλάσο για τα αφράτα ρολάκια κανέλας
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά σε ένα πηχτό γλάσο. Μπορούμε να προσθέτουμε λίγο γάλα αν μας βγει πολύ πηχτό. Βγάζουμε από τον φούρνο τα ρολάκια και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με το γλάσο και είναι έτοιμα.
Tips για τα αφράτα ρολάκια κανέλας
Αντί για κρυσταλλική ζάχαρη στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε μαλακή καστανή ζάχαρη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή