Γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά. Συνταγή για Γεμιστό μπουρέκι με με λαχανικά, γραβιέρα, φέτα, ελιές, ντοματίνια, θυμάρι και ρίγανη που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια 5-10%
- αυγα 1 μεσαίο
- βούτυρο γάλακτος 170 γραμμάρια
- αλατι Μια πρέζα
- πιπέρι Μια πρέζα
- ρίγανη Μια πρέζα
- θυμάρι Μια πρέζα
Υλικά
- φέτα 250 γραμμάρια
- γραβιέρα 100 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
- ντοματίνια 15 περίπου
- ελιές 10-15 χωρίς κουκούτσι
Για την γέμιση
Το σημερινό μας μπουρέκι είναι μία υπέροχη συνταγή για κάθε περίσταση. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το μπουρέκι με γραβιέρα, φέτα, ντοματίνια, ελιές, θυμάρι και ρίγανη για την παραλία, τον καλοκαιρινό μεζέ, το σχολείο ή την δουλειά.
Είναι ένα λαχταριστό γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά, με μεσογειακές γεύσεις και φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά εκτός από φέτα και ελιές. Η αλήθεια είναι όμως πως θα σας συμβουλεύαμε να ακολουθήσετε κατά γράμμα την συνταγή γιατί έχουν ένα άκρως μεσογειακό και χωριάτικο γευστικό αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά:
Εκτέλεση για την ζύμη
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό, το βούτυρο γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το θυμάρι και τα χτυπάμε όλα μαζί με τον γάντζο του μίξερ, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη σφιχτή. Στην συνέχεια βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη. και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την γραβιέρα και την φέτα θρυμματισμένη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο και τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για το μπουρέκι
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με την γέμιση και το κλείνουμε. Το κλείνουμε σαν φάκελο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Δείτε ακόμα Σνακ για την δουλειά: Αλμυρά μπουρεκάκια
Βάζουμε τα μπουρέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το χτυπημένο αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει μαζί με το νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα μπουρέκια, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 18-20 λεπτά.
Tips για το Γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά
Μπορούμε στην ζύμη εκτός από ρίγανη και θυμάρι να βάλουμε κι άλλα μυρωδικά. Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε και πράσινη πιπεριά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χριστιάννα Λαδά
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr