Close

Κριτσίνια με καρότο σα κουλουράκια για το σχολείο

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Συνταγή για τραγανά και θρεπτικά κριτσίνια καρότου, καλύτερα και από του φούρνου για το σχολείο και για το κολατσιό των μεγάλων. Είναι τέλεια και για το απογευματινό μας ή σε περιόδους διατροφής, αφού είναι χορταστικά και νόστιμα.

Κριτσίνια καρότου με 1 μονάδα

Τα κριτσίνια προτείνονται πολύ συχνά σε περιόδους διατροφής και δίαιτας. Είναι υγιεινά, δεν έχουν πολλές θερμίδες και είναι νόστιμα και χορταστικά. Τα κριτσίνια καρότου ή κριτσίνια άλλων γεύσεων είναι μία καλή επιλογή για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Και θα σας δείξουμε τα πιο νόστιμα κριτσίνια καρότου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση με τα κριτσίνια καρότου για το σχολείο:

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε λεκάνη ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τα τριμμένα καρότο, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κουρκουμά.  Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι και ελαφρά ελαστικό. Το τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Κριτσίνια καλαμποκιού με γραβιέρα

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Μετά που ψήθηκαν όλα, τα έβαλα σε ένα ταψί και τα ξαναέβαλα στο φούρνο, με την υπάρχουσα θερμοκρασία που είχε ο φούρνος μετά που τον έσβησα, με ανοιχτή την πόρτα, για να γίνουν πιο τραγανά, για 15 λεπτά περίπου.

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Tips

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Για όσους δεν θέλουν το κρασί, μπορούν να το αντικαταστήσουν με νερό ή να το βάλουν μισό-μισό. Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο τραγανά βγαίνουν. Το μπέικιν πάουντερ είναι 50 γραμμάρια συνολικά. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τον πλάστη, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά μία μία λωρίδα την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλω.

Μπορούν να γίνουν και με άλλες γεύσεις αλλά θέλει προσοχή στο αλεύρι. Μπορούμε να βάλουμε και την ζύμη στο ψυγείο αλλά μετά θα συμπληρώσουμε λίγο ελαιόλαδο. Μπορεί να γίνει και με αλεύρι ολικής άλεσης αλλά ίσως χρειαστούν άλλες δοσολογίες στο αλεύρι.

Κριτσίνια καρότου-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr