Συνταγή για τραγανά και θρεπτικά κριτσίνια καρότου, καλύτερα και από του φούρνου για το σχολείο και για το κολατσιό των μεγάλων. Είναι τέλεια και για το απογευματινό μας ή σε περιόδους διατροφής, αφού είναι χορταστικά και νόστιμα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- μπέικιν πάουντερ 50 γραμμάρια
- ελαιολαδο 400 ml
- κρασι 250 ml λευκό
- καρότο 350 γραμμάρια τριμμένα
- αλατι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- πάπρικα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κουρκουμας 1 πρέζα
Υλικά
Κριτσίνια καρότου με 1 μονάδα
Τα κριτσίνια προτείνονται πολύ συχνά σε περιόδους διατροφής και δίαιτας. Είναι υγιεινά, δεν έχουν πολλές θερμίδες και είναι νόστιμα και χορταστικά. Τα κριτσίνια καρότου ή κριτσίνια άλλων γεύσεων είναι μία καλή επιλογή για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Και θα σας δείξουμε τα πιο νόστιμα κριτσίνια καρότου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση με τα κριτσίνια καρότου για το σχολείο:
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τα τριμμένα καρότο, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι και ελαφρά ελαστικό. Το τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Κριτσίνια καλαμποκιού με γραβιέρα
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. Μετά που ψήθηκαν όλα, τα έβαλα σε ένα ταψί και τα ξαναέβαλα στο φούρνο, με την υπάρχουσα θερμοκρασία που είχε ο φούρνος μετά που τον έσβησα, με ανοιχτή την πόρτα, για να γίνουν πιο τραγανά, για 15 λεπτά περίπου.
Tips
Για όσους δεν θέλουν το κρασί, μπορούν να το αντικαταστήσουν με νερό ή να το βάλουν μισό-μισό. Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο τραγανά βγαίνουν. Το μπέικιν πάουντερ είναι 50 γραμμάρια συνολικά. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τον πλάστη, το κόβουμε σε λωρίδες και μετά μία μία λωρίδα την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλω.
Μπορούν να γίνουν και με άλλες γεύσεις αλλά θέλει προσοχή στο αλεύρι. Μπορούμε να βάλουμε και την ζύμη στο ψυγείο αλλά μετά θα συμπληρώσουμε λίγο ελαιόλαδο. Μπορεί να γίνει και με αλεύρι ολικής άλεσης αλλά ίσως χρειαστούν άλλες δοσολογίες στο αλεύρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα του 2025
- Άσχημες μυρωδιές στον φούρνο : Κάντε τον να μοσχομυρίζει με 2+1 φυσικά καθαριστικά
- Θάνατός 5 χρονης στο Ρίο: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση- Το παιδί είχε άθλια εικόνα
- Πως θα καταφέρετε να δώσετε στο παιδί το φάρμακο χωρίς να το φτύσει και χωρίς να κάνει εμετό
- Ανακαλείται σοκολάτα – Εντοπίστηκε καρκινογόνα ουσία