Μελωμένα σταφιδόψωμα χωρίς ζάχαρη. Είναι τόσο ωραία που λιώνουν στο στομα! Το αλεύρι ολικής σε συνδυασμού με το μελί μας δίνει πολύ ενεργεία για το πρωινο μας
Υλικα
420 γρ χλιαρο γαλα
180 γρ καστανομελο η ο,τι εχετε
60 γρ βουτυρο LOYRPAK
1 αυγο
400γρ αλευρι ολικης
250 γρ γ ο χ
1 φακ ξηρη μαγια
1 κ γ αλατι
2 σακουλακια σταφιδες
Για αλειμμα
2 κ σ μελι
2 κ σ βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε τα στερεά υλικα σε μια λεκανη και τα υγρα σε αλλη!
Το βουτυρο και το μελι το λιωνουμε στο φουρνο μικροκυματων !
Ολα τα αλλα σε θερμοκρασια δωματιου ,χλιαρα!
Ενωνουμε τα υγρα με τα στεραια υλικα και ανακατευουμε μ ενα κουταλι!
Η ζυμη μας θα γινει μαλακη και θα κολλαει στα χερια!
Την τοποθετουμε σε μια αλλη λεκανη αλοιφοντας με λαδι ολο το εσωτερικο της λεκανης!
Την σκεπαζουμε με μια σακουλα και την αφηνουμε να διπλασιαστει!
Την βαζουμε στη συνεχεια στον παγκο της κουζινας μας με μπολικο αλευρι!
Χωριζουμε τη ζυμη σε 2 μερη και κοβουμε κομματακια!
Καθε ταψι βγαζει 14 σταφιδοψωμα πλεξουδακια!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 20 λ!Μολις βγουν ζεστα απο το φουρνο τα αλοιφουμε με το λιωμενο βουτυρο με μελι!
Ετοιμα για σερβιρισμα!
Δείτε ακόμη Σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη Για παιδιά
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος