Φανταστική συνταγή για εύκολα και λαχταριστά κρεμοπιτακια
Υλικα
500γρ αλευρι σκληρο
300γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου μικρα κομματια
1 κουταλια σουπας ξιδι
175γρ νερο
1/2κουταλακι γλυκου αλατι
1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
Στο μιξερ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος του νερου να γινει σαν αμμος το αλευρι. Ριχνουμε το νερο και ζυμωνουμε για 5 λεπτα.
Τυλιγουμε με διαφανη μεμβρανη και βαζουμε στο ψυγειο ολη νυχτα.
Οταν φτιαξουμε τα πιτακια τα περναμε με αβγο απο πανω.
Ψηνουμε τα πιτακια στους 200 βαθμους για 25-30 λεπτα.
Γεμιση
Μια σφιχτη μπεσαμελ με
60 γρ αλευρι
500γρ γαλα
1 κουταλια βουτυρο
Οταν πηξει την βραζουμε για ενα λεπτο, βγαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε οτι θελουμε. Εδω εχω βαλει σαλαμι αερος με παρμεζανα ψιλοκομμενο και γραβιερα τριμμενη. Αλλες φορες βαζω τυρι φετα λιωμενη με τα χερια.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια