Φανταστική συνταγή για εύκολα και λαχταριστά κρεμοπιτακια
Υλικα
500γρ αλευρι σκληρο
300γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου μικρα κομματια
1 κουταλια σουπας ξιδι
175γρ νερο
1/2κουταλακι γλυκου αλατι
1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
Στο μιξερ βαζουμε ολα τα υλικα εκτος του νερου να γινει σαν αμμος το αλευρι. Ριχνουμε το νερο και ζυμωνουμε για 5 λεπτα.
Τυλιγουμε με διαφανη μεμβρανη και βαζουμε στο ψυγειο ολη νυχτα.
Οταν φτιαξουμε τα πιτακια τα περναμε με αβγο απο πανω.
Ψηνουμε τα πιτακια στους 200 βαθμους για 25-30 λεπτα.
Γεμιση
Μια σφιχτη μπεσαμελ με
60 γρ αλευρι
500γρ γαλα
1 κουταλια βουτυρο
Οταν πηξει την βραζουμε για ενα λεπτο, βγαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε οτι θελουμε. Εδω εχω βαλει σαλαμι αερος με παρμεζανα ψιλοκομμενο και γραβιερα τριμμενη. Αλλες φορες βαζω τυρι φετα λιωμενη με τα χερια.
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές