Υλικά για 25 τεμάχια μεσαίου μεγέθους
175 γάλα χλιαρό 25 γρ νωπή μαγιά 200 γρ βιταμ, 80 φρέσκο βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) 20 γρ ηλιέλαιο 12 γρ άχνη 10 γρ αλάτι 2 αυγά 650 αλεύρι μαλακό
Για την γέμιση :
250 γρ γάλα+ 75 γρ νερό 75 γρ σιμιγδάλι 300 γρ τυριά τριμμένα( φέτα, κασέρι, γραβιέρα) Αυγό για επάλειψη
Αφρατεύουμε τα βούτυρα για αρκετή με το φτερό και προσθέτουμε το λάδι. Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι κ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Βάζουμε γάντζο και συνεχίζουμε στην χαμηλή ταχύτητα βάζοντας το αλεύρι σταδιακά. Ή ζύμη βγαίνει μαλακή. Την αφήνουμε 30 ώρα να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το γάλα.
Δείτε ακόμη: Τυροπιτακια κουρου τα θεϊκά!Πιο αφράτα δεν έχετε φάει!
Δείτε ακόμη: Τυροπιτάκια κουρού για το απογευματινό,για τη δουλειά,για το κολατσιό,για πάρτυ&για όλες τις περιστάσεις!
Μόλις πάει να βράσει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και αν θέλουμε λίγο πιπέρι. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 50 γραμμαρίων, τα ανοίγουμε σαν πιτούλες , τα γεμίζουμε με την γέμιση και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά, τα αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε 20 περίπου λεπτά στους 180 στις αντιστάσεις. Βγαίνει ένα μεσαίο μέγεθος, όχι μικρά.
“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε