Συνταγή για Τυροκούλουρα με κολοκύθι. Υπέροχα τυροκούλουρα με κολοκύθι με κίτρινο τυρί και μπέικον για το πάρτι ή για κολατσιό.
- κολοκυθάκια 8
- τυρί 150 γρ κίτρινο
- μπεικον 100 γρ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- ελαιολαδο 50 ml
- αλατι ½ κουταλάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- νερό 200 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 750 γρ
- ξύδι 2 κουταλιές
- βουτυρο Λίγο
Για την ζύμη
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
Αυτά τα τυροκούλουρα με κολοκύθι είναι σίγουρα ο,τι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε αυτές τις μέρες. Είναι ιδανικά για πάρτι κι αν θέλετε μπορείτε αντί για μπέικον να βάλετε γαλοπούλα και να τα κάνετε πιο υγιεινά για τα παιδιά. Επίσης είναι ιδανικό για το κολατσιό στην δουλειά ή για όταν θέλουμε κάτι νόστιμο το βράδυ.
Τα τυροκούλουρα με κολοκύθι έχουν τριμμένο κολοκύθι στην γέμιση, μπέικον και τυρί που λιώνει. Είναι τραγανά με μία γέμιση που λιώνει στο στόμα και το φύλλο τους είναι πέρα για πέρα σπιτικό! Δοκιμάστε τα και θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροκούλουρα με κολοκύθι:
Εκτέλεση
Στην αρχή καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Κόβουμε στην συνέχεια το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Αφού είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια διαλύουμε την ξερή μαζί και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι και το αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε το μείγμα μας.
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη. Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στα κολοκυθάκια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπέικον και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Αφράτα σπιτικά ψωμάκια αφρός
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε λίγο βούτυρο σε κάθε φύλλο το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο και ανοίγουμε σε ένα άλλο φύλλο.
Απλώνουμε την γέμιση στο μισό φύλλο και σκεπάζουμε με το άλλο μισό. Κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Τις στριφογυρίζουμε και τα ενώνουμε σε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε το κάθε κουλούρι με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Αν τα φτιάξετε για παιδιά καλό είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr