Close

Βασιλόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι και frosting βανίλιας

Βασιλόπιτα σιροπιαστή με  γιαούρτι και frosting βανίλιας

Μια διαφορετική Βασιλόπιτα με γιαούρτι,σιροπιαστή και μυρώδατη! Με φανταστικο frosting βανίλιας που αξίζει να τη δοκιμάσετε

 

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι σακούλας
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
250 γρ βούτυρο γάλακτος
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 φλιτζ. του καφέ χυμός πορτοκαλιου
1 κουτ. του γλυκού σόδα
Για το σιρόπι:
2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
Χυμός & φλούδα 1/2 πορτοκαλιου
Για το frosting

450 γρ. άχνη ζάχαρη
170 γρ. Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. γάλα
½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο βούτυρο ενα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26-28 εκ..
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το  βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τις  βανίλιες, το ξύσμα και την σόδα, που έχουμε διαλύσει από πριν στον χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το μίγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Το αδειάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύνουμε την πίτα μας με το καυτό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. (Για να σιροπιαστεί καλύτερα, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτα μας με ένα καλαμάκι).
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή

Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την πίτα μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας παλέτας δημιουργώντας κορυφές. Πασπαλίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη.H στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες!

photo via