Για να μπούμε σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα, φτιάχνουμε vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά , ιδανικά για τους vegans, τους χορτοφάγους αλλά και την νηστεία των Χριστουγέννων.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια (δεν θα χρειαστεί όλο)
- πορτοκαλάδα 1 ποτήρι με ανθρακικό
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- μανταρίνι Ξύσμα από 2
- ινδοκαρυδο 50 γραμμάρια
- καρυδια 50 γραμμάρια αλεσμένα
Υλικά
- ινδοκαρυδο 1 πακέτο (150 γραμμάρια)
Για το πασπάλισμα
Τα Χριστούγεννα βρίσκονται στην ουσία μία ανάσα μακριά κι εμείς ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τα Χριστούγεννα, πολλοί άνθρωποι νηστεύουν και μιας και η Χριστουγεννιάτικη νηστεία πλησιάζουν είπαμε να φτιάξουμε vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά για κέρασμα, ιδανικά για χορτοφάγους, vegans και σίγουρα η τέλεια επιλογή για την Χριστουγεννιάτικη νηστεία. Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και αφράτα και με έντονο άρωμα και γεύση ινδοκάρυδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά:
Εκτέλεση για τα vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με ανθρακικό και το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα μανταρινιών, το ινδοκάρυδο, τα αλεσμένα καρύδια και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανακατεύοντας απαλά. Δεν ζυμώνουμε.
Δεν χρειάζεται όλο το αλεύρι, θα περισσέψει λίγο. Μόλις πάρει μορφή η ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα μικρό καρύδι και τα πιέζουμε ελαφρώς.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα χωρίς γλυκαντικά
Τα αραδιάζουμε και φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, πάνω κάτω.
Θέλουμε να ψηθούν καλά αλλιώς θα διαλυθούν στο σιρόπιασμα. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι στα vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού. Αφού είναι έτοιμο, όπως είναι καυτό το σιρόπι, το αδειάζουμε μέσα στο ταψί και αφήνουμε τα γλυκά για 2-3 λεπτά να απορροφήσουν το σιρόπι, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Το σιρόπι που θα μείνει, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε για άλλη χρήση στο ψυγείο, αφού κρυώσει. Μόλις μαλακώσουν τα γλυκά, τα τυλίγουμε προσεκτικά στο ινδοκάρυδο. Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε τάπερ ή τυλιγμένα με μεμβράνη.
Tips για τα vegan Χριστουγεννιάτικα ατομικά γλυκά
Το ποτήρι ήταν των 250 ml. Αντί για καρύδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεσμένα αμύγδαλα. Οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί. Μπορείτε να βάλετε σε κάθε μπαλάκι από ένα μικρό λουκουμάκι. Η πορτοκαλάδα είναι υποχρεωτική για να φουσκώσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Jenny Argyropoulou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr