Συνταγή για vegan μερέντα. Μια Εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για σπιτική μερέντα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- φουντουκι 150 γρ. καβουρδισμένα
- ηλιέλαιο 165 ml
- ζάχαρη άχνη 90 γρ.
- αλατι 1 πρέζα
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.γ.
- κουβερτουρα 120 γρ. 52%
Υλικά
Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας όμως η μερέντα αρέσει σε όλους οπότε δεν μπορούμε να την αποχωριστούμε τόσο εύκολα. Έτσι αποφασίσαμε να βρούμε μία νηστίσιμη συνταγή για την μερέντα.
Και βρήκαμε την καλύτερη από τον φίλο μας και υπέροχο μάγειρα Δημήτρη Μιχαηλίδη. Με μόλις 6 υλικά έχουμε σε χρόνο μηδέν μία αξεπέραστη Vegan μερέντα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παραδοσιακή μερέντα, ούτε σε γεύση ούτε σε υφή.
Δείτε ακόμα Φτιάξτε τη πιο νόστιμη σπιτική μερέντα με καραμελωμένο ζαχαρούχο!
Φτιάξτε αυτήν την υπέροχη νηστίσιμη μερέντα και απολαύστε την με φρυγανιές, με ψωμί, στα γλυκά σας ή…σκέτη με το κουτάλι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να αλεθούν τελείως τα φουντούκια. Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2′. Όσο χτυπιέται το μείγμα, λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα.
Σταματάμε το χτύπημα στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15