Συνταγή για γεμιστές μελιτζάνες με ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά για το vegan και νηστίσιμο μεσημεριανό όλης της οικογένειας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό φαγητό που θα αντικαταστήσει τα κλασικά γεμιστά.
Φαγητό για βούτες: Μελιτζανάτο με κρέας
Όλοι μας αγαπάμε τα γεμιστά κάθε Καλοκαίρι. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, εμπνευσμένος από τα κλασικά γεμιστά, είπε να πειραματιστεί στη κουζίνα και ετοίμασε για εμάς ένα νέο νηστίσιμο και vegan μεσημεριανό. Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις γεμιστές μελιτζάνες:
INGREDIENTS
3 eggplants
salt
olive oil
——
1 red pepper
1 medium onion
70 g olive oil
70 g tomato paste
130 g Carolina rice
300 g of boiled water
pepper
1 tsp cinnamon powder
salt
Parsley
4-5 spearmint leaves
—-
150 g water
Tomato slices
GERMAN
ZUTATEN
3 Auberginen
Salz
Olivenöl
——
1 rote Paprika
1 mittelgroße Zwiebel
70 g Olivenöl
70 g Tomatenmark
130 g Carolina-Reis
300 g abgekochtes Wasser
Pfeffer
1 TL Zimtpulver
Salz
Petersilie
4-5 grüne Minzblätter
—-
150 g Wasser
Tomatenscheiben
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 10′ Χρόνος Ψησίματος
2-3 Μερίδες
Εκτέλεση για τις γεμιστές μελιτζάνες
Κόβουμε τα καπάκια από τις μελιτζάνες για να δημιουργήσουμε μια θήκη. Χαράζουμε εσωτερικά την σάρκα πρώτα κάθετα και έπειτα διαγώνια και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκατοστών. Τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι, μελιτζάνα) και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, κανέλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλάτι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και πατάμε στην μέση με ένα πιρούνι για να δημιουργηθεί μια θήκη.
Ρολάκια με μελιτζάνες και κεφτεδάκια της Γκόλφως
Γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες και την γέμιση που περίσσεψε την βάζουμε γύρω από τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το νερό πρώτα μέσα στο τηγάνι για να πάρει όλα τα υπολείμματα και έπειτα το ρίχνουμε προσεκτικά γύρω από τις μελιτζάνες.
Κόβουμε και βάζουμε φέτες ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε για ακόμη 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και οι πιο νόστιμες γεμιστές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr