Vegan μουσακάς με κιμά μανιταριών. Συνταγή για Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών πατάτες, μελιτζάνες και μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου, αλεύρι και νηστίσιμο τυρί.
- μανιταρια Περίπου 1 κιλό
- κρεμμυδι 1
- σάλτσα ντομάτας Λίγη
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- δάφνη 1 φύλλο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τον κιμά μανιταριών
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
- τυρί Λίγο νηστίσιμο τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Μπορεί να είστε vegan ή χορτοφάγοι, μπορεί να νηστεύετε ή μπορεί να προσπαθείτε να κάνετε αποτοξίνωση από το κρέας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα στερηθείτε τις λιχουδιές που σας αρέσουν ή ακόμη χειρότερα ένα κομμάτι λαχταριστού μουσακά.
Έτσι σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών πατάτες, μελιτζάνες και μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τυρί νηστίσιμο. Αυτός ο Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών είναι πεντανόστιμος, είναι πανεύκολος και φυσικά σούπερ υγιεινός.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών:
Νηστίσιμος μουσακάς με πατάτα, μελιτζάνα, κιμά μανιταριών κ κρεμούλα από γάλα αμυγδάλου…
Εκτέλεση για την βάση του Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Στην συνέχεια κόβουμε και τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για λίγο στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Εκτέλεση για τον κιμά μανιταριών
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια αν χρειάζεται. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στο μεταξύ σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν.
Δείτε ακόμα Ψεύτικος μουσακάς με κρέμα μοτσαρέλας σαν κυρίως ή και συνοδευτικό!
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας την οποία την φτιάξαμε μόνοι μας, τρίβοντας ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε και λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι τα μανιτάρια να πιούν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα αμυγδάλου να βράσει. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να πήξει. Αφού πήξει η μπεσαμέλ απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε και το τριμμένο νηστίσιμο τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για τον Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Από πάνω περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια τον κιμά μανιταριών. Πάνω από τον κιμά μανιταριών βάζουμε την μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου και ψήνουμε τον μουσακά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Tips για τον Vegan μουσακά με κιμά μανιταριών
Μπορούμε να βάλουμε μία σειρά από μελιτζάνες, κιμά μανιταριών, μία σειρά πατάτα, κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ. Γενικότερα τον μουσακά τον στήνουμε όπως μας αρέσει αρκεί να τελειώνουμε με μπεσαμέλ. Μπορεί να χρειαστούν παραπάνω πατάτες και μελιτζάνες ή και λιγότερες ανάλογα το μέγεθος του ταψιού μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας βασιλικη δαουτη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια