Συνταγή για νηστίσιμα, vegan μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο με πατάτες, καρότα, πιπεριές και κολοκυθάκια από τον Γιώργο Ζώλη για όλη την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και κάθε νηστεία. Η τέλεια ιδέα να δοκιμάσουν τα παιδιά λαχανικά ακόμη και στο σχολείο.
- πατατες 800 γραμμάρια καθαρισμένες
- κολοκυθάκια 4
- καρότο 3
- πιπεριά 2 γλυκές κόκκινες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- μανιταρια 5-6
- ελαιολαδο 100 ml
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- δυοσμος 10 φύλλα φρέσκο
- μαιντανος ½ ματσάκι
- καλαμποκάλευρο 200-300 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Vegan Λαχανοντολμάς σε φόρμα με νηστίσιμο αυγολέμονο
Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας ήρθε η στιγμή να δοκιμάσουμε σπιτικά μπιφτέκια λαχανικών με διάφορα λαχανικά για μικρούς και μεγάλους. Εμείς τα φτιάχνουμε επειδή τα παιδιά μας είναι λίγο δύσκολα στο φαγητό και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους δίνουμε όλα τα λαχανικά χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουν καν. Υπέροχα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα vegan μπιφτέκια:
Εκτέλεση για τα vegan μπιφτέκια
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με καυτό νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 30 ml ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τότε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις γλυκές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη τους η υγρασία και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά. Αφού βράσουν τα λαχανικά μας τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη
Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τοι καλαμποκάλευρο και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να πλάθεται με τα χέρια.
Αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη τη γέμιση για να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο το κάθε μπιφτέκι. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Tips για τα vegan μπιφτέκια
Αντί για φρέσκο δυόσμο μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό. Αντί για καπνιστή πάπρικα μπορούμε να βάλουμε κύμινο.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή