Διανύουμε περίοδο νηστείας και θέλουμε ένα snack χορτοφαγικό αλλά και νόστιμο. Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικούς ξηρούς καρπούς με αρακά. Με αυτό το snack θα πάθετε πλάκα!
Δείτε ακόμα Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες καρότα και πατάτες
Εκτός από τα φιστίκια Αιγίνης και τα κάσιους τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει τάση κι άλλοι ξηροί καρποί όπως ο αρακάς και τα καλαμπόκια. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα vegan νηστίσιμο snack από αρακά. Τραγανό σνακ για την μπύρα μας, το κρασί μας αλλά για να το φάμε και σκέτο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον αρακά ψητό στην λαδόκολλα:
Εκτέλεση για τον αρακά ψητό στην λαδόκολλα
Βάζουμε τον αρακά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο τον αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Ρίχνουμε στον αρακά το αλάτι, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου και την ρίγανη. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τον αρακά. Θέλουμε να μην είναι κάποιος αρακάς πάνω από τον άλλον.
Δείτε ακόμα Συνταγή για Ναβαρέν
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30-40 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, για να είναι τραγανός ο αρακάς.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr