Vegan τακοσαλάτα. Συνταγή για Vegan τακοσαλάτα με μαρούλι και dressing από vegan γιαούρτι, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Μία πικάντικη αλλά και πεντανόστιμη σαλάτα ετοιμάσαμε για εσάς σήμερα. Μία Vegan τακοσαλάτα που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Είναι πολύ υγιεινή, είναι ελαφρώς πικάντικη οπότε αν σας αρέσουν τα πικάντικα σίγουρα θα σας αρέσει και φυσικά πανεύκολη.
Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη σαλάτα να ξεχωρίζει είναι εκτός των αγνών υλικών της και του ιδιαίτερου και πικάντικου dressing της. Είναι μία μοναδική Vegan τακοσαλάτα για μπουφέ, για ένα επίσημο τραπέζι ή για όταν θέλουμε ένα χορταστικό βραδινό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Vegan τακοσαλάτα:
Vegan taco salad σας έχω σήμερα με τα πιο απλά υλικά! Αυτή η σαλάτα θα σας θυμίσει τις φανταστικές σαλάτες που συνηθίζετε να τρώτε στα μεξικάνικα εστιατόρια. Μόνο που είναι vegan και σούπερ υγιεινή!
Είναι, λοιπόν, υγιεινή, χορταστική και φτιάχνεται με κόκκινα φασόλια, φρέσκα λαχανικά, κιμά μελιτζάνας-καρυδιών και ένα εκπληκτικό light dressing με πολλά αρώματα! Η συνταγή είναι εκτός από vegan, gluten free και δεν περιέχει καθόλου λάδι.
Τι υλικά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την πιο νόστιμη vegan taco salad; Τα φρέσκα λαχανικά που χρησιμοποίησα είναι το μαρούλι, η ντομάτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Δείτε ακόμα Pasta Italiano: Μεσογειακή Μακαρονοσαλάτα
Εκτός από αυτά πρόσθεσα τα κλασικά υλικά της taco salad όπως είναι το καλαμπόκι, τα φασόλια και ο “κιμάς” που σε αυτή τη συνταγή είναι vegan και φτιαγμένος από ένα μείγμα μελιτζάνας και καρυδιών.
Πώς φτιάχνεται το dressing;
Το dressing ουσιαστικά φτιάχνεται από vegan γιαούρτι (αν δεν είστε vegans μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι της επιλογής σας) και αρκετά μπαχαρικά.
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 2
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη μελιτζάνα. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι και την κέτσαπ. Ανακατέψτε.
Προσθέστε και λίγο νερό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Βγάλτε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίξτε το μαρούλι, το καλαμπόκι, την ντομάτα, τα κόκκινα φασόλια, τον vegan κιμά μελιτζάνας-καρυδιών και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Για να φτιάξετε το dressing απλά ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing. Ρίξτε το στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
Αν θέλετε να προσθέσετε και τσιπς τορτίγιας μπορείτε να το κάνετε.
Tips για την Vegan τακοσαλάτα
Μπορούμε να γαρνίρουμε την σαλάτα με τσιπς τορτίγιας.
Δείτε την συνταγή για την σαλάτα στο επίσημο site της Emily Vagia ΕΔΩ
Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube πατήστε ΕΔΩ
Ακολουθήστε την Emily Vagia ΕΔΩ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr